bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,586.30 3.13%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,170.36 1.98%
bnb
BNB (BNB) $ 598.73 1.21%
solana
Solana (SOL) $ 151.75 3.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528276 3.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47503 6.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152629 5.52%

Kripto Madencileri Sibirya’ya Yöneliyor

kripto madencileri sibiryaya yoneliyor

Kripto madencileri özellikle Çin’in son baskıları sonrası yönünü verimli topraklara çevirmiş durumda. Durum böyle olunca da soğuk ülkeler madencilerin birincil radarında oluyor ve Sibirya da bu konuda önde geliyor. Ülke soğuk iklimi sebebiyle, Bitcoin madencilerinin uzun süreler boyunca en yüksek performansta çalışması için mükemmel koşulları sağlıyor. Sadece kurumsal madenciler değil, bireysel madenciler de ülkeye ilgi gösteriyor.

Kripto Madencilerinin Gözdesi Sibirya

The Telegraph tarafından hazırlanan rapora göre, Rusya’nın Irkutsk kentinde 14.400’den fazla hanenin geçen yıl 8.000’den fazla Bitcoin’in madenciliğini yaptığı tahmin ediliyor. Bölge, soğuk havalardan yararlanıyor ve ülkedeki en düşük enerji fiyatlarına sahip olduğundan madencileri kendisine çekiyor.

Yerli bir madenci olan 64 yaşındaki Marina, madenciliği tam olarak anlamasa da kazanç elde etmek için bu işi yaptığını söylüyor:

“Hesabıma her ay para yattığı fikri bir emekli olarak içimi ısıtıyor.”

kripto madencileri sibiryaya yoneliyor 2

Marina, ayda yaklaşık 160 dolar devlet emekli maaşı alırken, kripto madenciliği sayesinde her ay binlerce dolar kazandığını belirtiyor. Marina örneğinde olduğu gibi binlerce kişi, madencilik yaptığı için ise bazı noktalarda sorunlar oluşabiliyor.

Irkutsk’un yerel elektrik şirketi Irkutskenergo’nun genel müdürü Oleg Prichko, konuyla alakalı olarak şunları söylüyor:

“Irkutsk, bir Bitcoin madencileri kuşağıyla çevrili ve bu kadar miktarı işlemek için tasarlanmamış olan elektrik hatlarını aşırı yüklüyorlar. Bölgenin banliyölerinde, düzinelerce yerleşik bitcoin çiftliği, Irkutskenergo’nun enerjisini yüksek oranlarda tüketiyor.”

Fakat ülkeye dolar bazında giren bu kazanç seviyeleri, yerel halkın oldukça ilgisini çekiyor.

Son olarak Rusya Başkanı Vladimir Putin’in Bitcoin için değerli ve varlığını sürdürme hakkına sahip yorumlarında bulunduğunu hatırlatalım.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala