bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,356.78 0.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,208.84 0.62%
bnb
BNB (BNB) $ 608.27 1.98%
solana
Solana (SOL) $ 156.74 1.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.553056 1.62%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.504024 2.96%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160711 0.24%

Kripto, İngiltere İçin Öncelikli Olmaya Devam Ediyor

kripto ingiltere icin oncelikli olmaya devam ediyor

Ülkeler, kriptoya mesafeli yaklaşmaya özen gösterse de kripto şirketleri için bir merkez olma planı da yürütüyor. Kısa bir süre önce yeni başbakanını belirleyen İngiltere, kripto alanında öncülük etme düşüncesini sürdürüyor.

İngiltere’nin Kripto İçin Merkez Olma Planı Devam Ediyor

İngiltere, kısa bir süre önce gerçekleşen liderlik değişikliğine rağmen, bir kripto merkezi olma planlarının devam ettiğini belirtti. Ülkenin yeni Hazine Ekonomi sekreteri Richard Fuller, ülkenin liderliğindeki tüm değişikliklere rağmen, ülkenin eski Maliye Bakanı Rishi Sunak’ın ülkeyi kripto için uluslararası bir merkez haline getirme planlarını ilerletmeye hazır olduklarını belirtti.

kripto ingiltere icin oncelikli olmaya devam ediyor 2

Yerel Blockchain topluluğunun, İngiltere’nin durgun kripto endüstrisini ileriye taşıyabilecek yenilik dostu düzenlemelere yönelik umutları, Sunak’ın Temmuz ayında görevinden ayrılıp İngiltere Başbakanlığı yarışına girmesiyle daha da artmıştı. Bu umutlar, Sunak’ın Liz Truss’a liderliği kaptırmasının ardından düştü.

Bununla birlikte metaverse ve web3’e odaklanan partiler arası bir parlamento grubunun eş başkanı Barones Manzila Uddin’e göre Fuller’ın son yorumları kripto topluluğu tarafından “büyük bir ilerleme sinyali” olarak algılandı. Nisan ayında Sunak, Fuller’ın selefi John Glen ile ülkeyi bir kripto merkezine dönüştürmek için bir dizi adımlar atmıştı. Son olarak Fuller geçtiğimiz hafta, hükümetin hala stablecoin’leri düzenlemeyi amaçlayan yeni Finansal Hizmetler ve Piyasalar tasarısıyla ilerlemeyi düşündüklerini belirtmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala