bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,977.68 0.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,154.65 1.52%
bnb
BNB (BNB) $ 600.88 0.53%
solana
Solana (SOL) $ 153.40 0.19%
xrp
XRP (XRP) $ 0.548903 3.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.507829 0.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15714 2.24%

Kripto ile Kara Para Aklayan Kişi ABD’ye İade Edildi

kripto ile kara para aklayan kisi abdye iade edildi

Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı’nın bildirisine göre, sanığın 4 milyar doların üzerinde mevduat aldığı iddia edilen yasadışı bir Bitcoin borsası olan BTC-e’nin faaliyetlerinden kaynaklanan suçlarla karşı karşıya olması nedeniyle Yunanistan’dan iade edildiği aktarıldı.

ABD Kripto Kara Para Aklama Operasyonlarını Artırıyor

Yasadışı kripto para borsası BTC-e’nin işleticisi olduğu iddia edilen kişi, Kaliforniya’nın Kuzey Bölgesi’nde suçlamalar doğrultusunda Yunanistan tarafından iade edildi. Başsavcı yardımcısı konu hakkında yaptığı açıklamada, “Beş yıldan uzun bir süredir devam eden bir davadan sonra, Rus vatandaşı Alexander Vinnik dün ABD’ye iade edildi ve 3 milyar dolardan fazla suç gelirini aklayan bir kripto para borsası olan BTC-e’yi işletme suçundan sorumlu tutuluyor.” ifadesini kullandı.

kripto ile kara para aklayan kisi abdye iade edildi 2

ABD Adalet Bakanlığı Ceza Birimi’nden Kenneth A. Polite açıklamasında, “Bu iade, Bakanlığın yasadışı siber faaliyetleri soruşturma ve ortadan kaldırma konusundaki kararlılığını gösteriyor ve bu iade, Adalet Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Ofisi’nin amansız çalışması olmadan mümkün bile olmazdı.” dedi. Son olarak 42 yaşındaki Rus vatandaşı Alexander Vinnik’in Temmuz 2017’de Yunanistan’da gözaltına alındığı belirtildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala