bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,363.85 0.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,574.05 0.20%
bnb
BNB (BNB) $ 586.75 1.42%
solana
Solana (SOL) $ 186.19 0.24%
xrp
XRP (XRP) $ 0.620545 0.16%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.649362 0.31%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.20519 11.43%

Paylaş

Kripto Hakkında Şimdiye Kadar Bilmediğiniz 10 Büyüleyici Gerçek   

ftx us kullanicilarini uyardi

Kripto paralar çok uzun süredir piyasada. Bitcoin’in geliştirilmesinden bu yana, birçok proje de son derece fazla sayıda kullanıcıyla yükselmeye devam ediyor. Giderek daha fazla insan kripto paralar ile ilgileniyor ve kriptoya yatırım yapmayı, büyük bir gelir kaynağı olarak kazanç elde etmenin bir yolu olarak görüyor. Bununla birlikte, kripto para birimleriyle ilgili birçok tarihi gerçek, bazıları tarafından bilinmiyor.

Kripto para kavramı 1980’lere kadar dayanıyor

Şaşırtıcı bir şekilde, kripto kavramı Bitcoin’in yaratılmasından çok önce ortaya çıktı. Takip edilemeyen eşler arası dijital para fikri 1983’te David Chaum adlı bir Amerikalı IT uzmanı tarafından önerildi.

“HODL” istemeden doğdu                                                                           

HODL, “Hold” (Tut) kelimesinin yanlış yazılmasından kaynaklanmıştır. GameKyuubi kullanıcı adına sahip bir trader, bir Bitcoin forumunda, kripto paralarını satmayı reddeden sözde kripto uzmanlarıyla alay etmeyi amaçladığı için “I AM HODLING” yazdı. Bu bariz yazım hatası hızla meşhur oldu ve şimdiye kadar kripto argolarından biri olarak kullanıldı.

U3lS1mccGhRlhiQPx326bMxvRGV2 h8a3rvp

Bitcoin’in ilk kullanımı bir pizza içindi       

22 Mayıs 2010’da Florida’da bir adam iki pizza için o zamanki 40 dolara eşdeğer 10.000 Bitcoin ödedi. Bu, gerçek dünyadaki ilk Bitcoin işlemi olarak kabul edilir. Şimdiye kadar, bu Bitcoin veya bu iki pizza yaklaşık 200 milyon dolar değerinde.

Dogecoin aslında bir şaka olarak başladı

Dogecoin bugünlerde çok popüler bir kripto ama aslında tamamen bir şaka! Kripto para birimlerindeki bazı çılgın spekülasyonlarla dalga geçmenin bir yolu olarak kullanılmıştı.

CoinMarketCap’te listelenen 20.000’den fazla kripto para birimi var

Coinmarketcap, önde gelen kripto para fiyat takip sitesidir. Şimdiye kadar, bu web sitesinde 20.000’den fazla kripto para birimi listelenmiştir.

Bitcoin’in yaratıcısı/yaratıcıları hala tanımlanamadı

Satoshi Nakamoto’nun Bitcoin’i yarattığı yaygın olarak biliniyor. Ancak, gerçek kimliği hala bir sır olarak kaldı. ‘Satoshi’nin bir birey mi yoksa bir grup insan mı olduğunu kimse bilmiyor.

Dünya çapındaki kripto ATM’lerinin %87’sinden fazlası Amerika Birleşik Devletleri’nde

Coin ATM Radar’daki mevcut verilere göre, Amerika Birleşik Devletleri 34.512 ile dünyanın en çok kripto ATM’sine sahip ülke. Toplam kripto ATM’lerinde 2. ve 3. ülkeler 2.544 ATM ile Kanada ve 258 ATM ile İspanya’dır.

‘Unicorn’ statüsü, değeri 1 milyar doların üzerinde olan bir kripto şirketi anlamına geliyor

‘Unicorn’ terimi ilk kez 2013’te yayınlandı ve bu tür başarılı girişimlerin istatistiksel olarak nadir olduğunu temsil etmek için efsanevi hayvan Unicorn (Tek Boynuzlu At) seçildi.

Toplam Bitcoin miktarı sınırlıdır

Bitcoin’in arzının 21 milyonluk sabit bir sınırı vardır. Böylece 21 milyon sınırına ulaşıldıktan sonra yeni bir Bitcoin piyasaya sürülmeyecek.

İlk Blockchain oyunu CryptoKitties’dir

CryptoKitties dünyanın ilk Blockchain oyunlarından biridir. Oyuncuların sanal kedileri satın almasına, toplamasına, üremesine ve satmasına izin veren Kanadalı stüdyo Dapper Labs tarafından Ethereum üzerinde geliştirilmiştir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sinancan Öztürk

Sinancan Öztürk, 19 Nisan 2001 tarihinde İstanbul’da doğdu. Küçüklüğünde her kitabı ayrı bir evren olarak gören Sinancan, bir gün kendi evrenlerini yaratmaya karar verdi ve zihninde dolup taşan karakterleri sayfalara dökmeye başladı. Çizgi romanlara fazlasıyla sevgi gösterdi ve geceleri kozmoloji belgeselleri izlemekten büyük keyif duydu. Dijital medyayı da yakından takip ediyordu ve hobi olarak, ileride büyük bir tecrübeye dönüşeceğini bilmeden, YouTube kanallarını bilgi içerikli videolar yükleyerek büyütüp, satıyordu. “Satmak” demişken… Kahramanımız aynı zamanda, ailesinden alıp alıp biriktirdiği harçlıklar ile, oynadığı basketbol kulübündeki takım arkadaşları için yurtdışından ürün getirtip gelir elde edecek kadar paradan para kazanmaya takıntılıydı. Bu da onu elbet önce kripto paralarla, sonra da Blockchain teknolojisi ile tanıştırdı. 2018’de bu dünyaya adım attığında, hayatının geri kalanının önceden planladığı gibi gerçekleşmeyeceğinin bilincinde değildi. Zaman içerisinde bir tutku daha edinmişti. Yine küçüklüğündeki gibi bir karar aldı ve iki hobisini birleştirmeye karar verdi, “Ben Blockchain’e odaklanan bir medya şirketi kuracağım!” dedi. Ancak bu planı bir süre gerçekleşmeyecekti… 2019’da İstanbul Bilgi Üniversitesi Ekonomi bölümünü kazandı. Bilerek bir yıl hazırlığa kalıp, vaktini kendisini bu alanda eğitmek için harcayan Sinancan; kendini fakültedeki ilk yılı bitmeden üniversitesinin Blockchain kulübünün başkanı olması için teklif alacak seviyeye getirmişti. Düşündü, İstanbul Bilgi Üniversitesi gibi medya odaklı bir üniversitede, hayalini kurduğu Blockchain girişimini gerçekleştirmeye yaklaşabilir miydi? Denemeye değerdi. “Bir nevi demo olur,” dedi ve işe ilk olarak, birinci sınıfın sonunda temel bilgilerini edindiği Ekonomi bölümünü bırakıp, yöneticilik ve planlama becerilerini geliştirmek için İşletme bölümüne geçmekle başladı. Her zaman hayal ettiği üzere, çokça dile getirdiği “Bir kulüpten daha fazlası” mottosunu hiç bozmadı. Kendisiyle birlikte kulübünü de geliştirdi. 2022 yılının Ekim ayında ise, edindiği bilgi ve tecrübelerini resmiyette de pratiğe dökmek istediğinden dolayı iş hayatına atıldı ve Kriptomeda bünyesinde görev almaya başladı. O günden beri Sinancan, günlük kahve tüketimini %80 oranında artırdı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala