bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,363.85 0.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,574.05 0.20%
bnb
BNB (BNB) $ 586.75 1.42%
solana
Solana (SOL) $ 186.19 0.24%
xrp
XRP (XRP) $ 0.620545 0.16%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.649362 0.31%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.20519 11.43%

Paylaş

Kripto Dostu İngiltere Maliye Bakanı İstifa Etti

kripto dostu ingiltere maliye bakani istifa etti

Son dönemlerde İngiltere’nin bir kripto merkezi olmasını istediğini açıklayan İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak istifa etti. Eski İngiltere Maliye Bakanı geçtiğimiz aylarda kripto endüstrisi için bir dizi plan açıklamıştı.

İngiltere’nin Kripto Dostu Maliye Bakanı Görevinden Ayrıldı

Rishi Sunak, Boris Johnson liderliğindeki hükümete tepki göstererek Maliye Bakanlığı görevinden istifa ettiğini duyurdu. Sunak, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, İngiltere Maliye Bakanlığı’ndan istifa ettiğini belirten mektubu yayımladı. Sunak istifa mektubunda, “Halk haklı olarak hükümetin düzgün, yetkin ve ciddi bir şekilde yürütülmesini bekliyor.” ifadesini kullandı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Chris Pincher’ı başkan yardımcısı olarak atadığında görevi kötüye kullanma iddialarını görmezden geldiğini ve personelin parti kapısı skandalı olarak bilinen Covid-19 karantinası esnasında yasadığı partilere ev sahipliği yapmakla suçladığını itiraf etmesinin ardından çeşitli yetkililerin istifa çağrılarıyla karşı karşıya kalmıştı.

kripto dostu ingiltere maliye bakani istifa etti 2

İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, İngiltere Maliye Bakanı Riski Sunak ile birlikte istifa ettiğini açıkladı. Sadece bir ay önce Sunak, partisinin güven oylamasını çok az farkla kazanan İngiltere Başbakanı Johnson’a verdiği güçlü destekle biliniyordu. İstifasını açıklayan Sunak, “Bunun bakanlıktaki son işim olabileceğinin farkındayım, ancak bu standartların uğruna savaşmaya değer olduğuna inanıyorum ve bu yüzden istifa ediyorum.” dedi. Eski İngiltere Maliye Bakanı Sunak, geçtiğimiz aylarda İngiltere’yi bir kripto merkezi haline getirmeyi planladığını açıklamış ve bu doğrultuda kripto dostu bir dizi planlar açıklamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala