bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,781.89 0.79%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,259.76 3.07%
bnb
BNB (BNB) $ 608.88 1.43%
solana
Solana (SOL) $ 158.28 3.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.549069 0.01%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.506303 0.19%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161682 2.80%

Kripto Devleri, Silvergate’in Tasfiyesine Nasıl Yaklaştı?

Kripto Devleri Silvergatein Tasfiyesine Nasil Yaklasti

Silvergate Capital, bağlı kuruluşu Silvergate Bank‘ı gönüllü tasfiye edeceklerini açıkladı. Silvergate’e yaşananlar kripto endüstrisindeki endişeleri artırdı. Kripto bankası geçen hafta mali raporlarını açıklamayı ertelemiş ve iç ödeme servisini kapatma kararı almıştı. Yapılan açıklamada tasfiye planı kapsamında tüm mevduatların geri ödenmesi planlanıyor. Peki Silvergate‘in tasfiye kararı kripto şirketlerini etkileyecek mi?

Kripto Devleri Silvergatein Tasfiyesine Nasil Yaklasti2

Kripto Şirketlerinden Silvergate Açıklaması

Binance CEO’su Changpeng Zhao, borsasının Silvergate‘te varlıklarının olmadığını açıkladı. Coinbase, Silvergate’te müşteri veya kurumsal parası olmadığını bildirdi. OKX Başkanı Hong Fang, borsanın ‘kurumsal ve müşteri fonlarının’ güvende olduğunu açıkladı. Paxos, şirketin Silvergate’e neredeyse hiç maruz kalmadığını söyledi. Paxos‘tan yapılan açıklamada, geçen hafta SEN bağlantısını kestiklerini ve Silvergate hesaplarındaki fonların geri çekildiği ifade edildi. Kripto İnovasyon Konseyi, Silvergate’in sadece bir sektöre aşırı derecede maruz kalmasının yol açtığını açıkladı. Madencilik şirketi Marathon Digital de vadeli kredisini geri ödediğini ve Silvergate’teki kredi olanaklarını sonlandırdığını duyurdu. Marathon, borcunu 50 milyon dolar azalttığını açıkladı.

Silvergate‘in geleneksel finans ile ilişkisi göz önüne alındığında sektör için çok kritik bir noktada olduğu ifade ediliyor. Ekonomistler, kripto bankasının iflas etmesi halinde bunun düzenleyicilere kriptoyu kısmak için büyük bir bahane vereceğini belirtiyor. Kripto şirketlerinin itibari paraya olan erişmelerinin daha zor olabileceği aktarılıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala