bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,150.72 0.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,165.70 1.44%
bnb
BNB (BNB) $ 602.61 0.44%
solana
Solana (SOL) $ 154.05 0.43%
xrp
XRP (XRP) $ 0.548409 2.62%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.518332 1.98%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.157969 1.74%

Kripto Destekçisi Rishi Sunak, İngiltere’nin Yeni Başbakanı Oldu

kripto destekcisi rishi sunak ingilterenin yeni basbakani olduef

Son dönemin belki de en çok merak edilen olaylarından biri gerçekleşti. Maliye bakanı olarak görev yaptığı süre boyunca İngiltere’nin yeni kripto hedeflerine rehberlik eden Rishi Sunak, Liz Truss’un geçen hafta tartışmalı olarak görevden ayrılmasının ardından ülkenin bir sonraki Başbakanı olarak seçildi.

İngiltere’nin Yeni Başbakanı: Rishi Sunak

Çıkan son haberlere göre; kripto para destekçisi Rishi Sunak İngiltere’nin yeni başbakanı oldu. Sunak, Muhafazakar Parti üyeleri tarafından sadece 45 gün görevde olan ve siyasi ve ekonomik istikrarsızlığa yol açan ekonomik canlandırma planının hızla çözülmesinden sonra istifa etmek zorunda kalan Truss’un yerine seçildi.

vkripto destekcisi rishi sunak ingilterenin yeni basbakani oldud

Bakanlık görevinden birkaç ay sonra, Rishi Sunak’ın İngiltere’nin bir sonraki başbakanı olarak taç giyme töreni, ülkeyi kriptoya daha dost hale getirme planlarının yeniden gündeme gelebileceği anlamına geliyor.

Eski Başbakan Boris Johnson’ın maliye bakanı olarak görev yaptığı süre boyunca Sunak, İngiltere’yi bir kripto merkezine dönüştürmek istediğini açıkladı. Kanunlaşması halinde yerel düzenleyicilere kripto sektörü üzerinde geniş bir güç verebilecek olan Finansal Hizmetler ve Piyasalar Yasası’nın başlatılmasına yardımcı oldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala