bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,609.04 3.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,131.06 3.68%
bnb
BNB (BNB) $ 609.01 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 145.11 7.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520728 3.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469732 4.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150297 5.79%

Kripto Borsası WazirX Merkezini Dubai’ye Taşıyor

kripto borsasi wazirx merkezini dubaiye tasiyor

Hindistan’ın en büyük kripto para borsalarından birisi olan WazirX merkezini Duabi’ye taşımak için çalışmaya başladı. Kısa bir süre içerisinde tamamlanması beklenen merkezin taşınma işlemi için borsanın kurucu ortakları Nischal Shetty ve Siddharth Menon çoktan düğmeye basmış durumda.

Hindistan’ın Kararı Sonrasında WazirX Önemli Adım Attı

Geçtiğimiz haftalarda Hindistan hükümeti kripto varlıklar için yüzde 30 oranında verginin yanında tüm kripto para işlemlerinden yüzde 1 vergi alınmasına karar vermişti. Hindistan’da faaliyet gösteren borsalar tarafından yeni uygulama eleştirilmiş olsa bile hükümet geri adım atmamıştı. WazirX’in bu çekilme kararı ise Hindistan’ın yeni kripto düzenlemesi sonrasında geldi.

kripto borsasi wazirx merkezini dubaiye tasiyor 2

Günlük 25 milyon doların üzerinde işlemin gerçekleştirildiği WazirX, Hindistan’ın en büyük işlem hacmine sahip kripto para borsalarından birisi. Kripto paralara yönelik ilginin yoğun olduğu Hindistan’da atılan son adımla birlikte hem yatırımcılar hem de kripto borsaları baskı altına alınmıştı.

Kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre Shetty ve Menon’un aileleriyle birlikte Dubai’ye taşındı. Şirketin kurucu ortaklarından olan ve baş teknoloji sorumlusu Sameer Mhatre ise Hindistan’da ve operasyonları sürdürmeye devam ediyor. 2018 yılında hizmet vermeye başlayan WazirX borsası, 2019 yılında dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance tarafından satın alınmıştı. Hindistan pazarının büyük oyuncularından olan borsanın 10 milyonun üzerinde kullanıcısı bulunuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala