bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,767.96 2.65%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,560.57 1.54%
bnb
BNB (BNB) $ 581.93 2.15%
solana
Solana (SOL) $ 187.53 1.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.627791 2.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.649951 0.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.222936 19.23%

Kripto Borsası Gemini, İrlanda Dijital Para Lisansı Aldı

Kripto Borsasi Gemini İrlanda Dijital Para Lisansi Aldi

Kripto para borsaları artan rekabet ile birlikte ülkelerin düzenleyicileri ile iyi anlaşmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu yüzden kripto borsalarının aldığı lisanslar oldukça büyük bir önem taşıyor. Çünkü bu lisanslar hem kullanıcıya güven veriyor, hem de ülkelerin borsaları tanımasına olanak tanıyor. Son olarak Gemini ise İrlanda Merkez Bankası’ndan Dijital Para Lisansı almayı başardı.

Kripto Borsasi Gemini İrlanda Dijital Para Lisansi Aldi

Gemini Artık İrlanda Dijital Para Lisansı Sahibi

Winklevoss ikizleri tarafından kurulan kripto para borsası Gemini, Ekim 2020’den bu yana ilk kez İrlanda merkez bankasından dijital para lisansı aldı.

The Irish Times tarafından Pazartesi günü yayınlanan bir habere göre lisans, Gemini’nin tıpkı İngiltere’de olduğu gibi İrlanda’da da dijital para ihraç etmesine izin veriyor. Ödeme sağlayıcısı Stripe ve sosyal medya devi Meta, halihazırda böyle bir lisansa sahip firmalar arasında yer alıyor. 

The Irish Times, Gemini’nin kısmen 2016 Brexit oylamasının etkisiyle İrlanda lisansı için 2020’nin başlarında başvurduğunu söyledi. Şirket geçen yıl Dublin’de bir ofis kurdu ve İrlanda operasyonlarını yönetmesi için Leveris’in eski strateji başkanı Gillian Lynch’i işe aldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala