bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,695.87 0.07%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,252.49 1.89%
bnb
BNB (BNB) $ 606.34 0.48%
solana
Solana (SOL) $ 158.37 1.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.548723 0.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.507092 1.79%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161546 1.52%

Kripto Borsası FTX, Girişim Fonu FTX Ventures’ı Duyurdu

kripto para borsasi ftxten yeni nft girisimi

Kripto para borsası FTX, kripto yatırımları için özel sermaye ekleyerek, yeni bir risk sermayesi birimi olan FTX Ventures‘ı başlattığını duyurdu. FTX, girişim fonu FTX Ventures’ın sosyal, oyun, fintech, yazılım ve web3 benimsemesini ilerletmeyihedeflediğini söyledi.

FTX Ventures için 2 Milyar Dolar Ayırdı

Kripto para borsası FTX, FTX Ventures girişim fonuna toplam 2 milyar dolar ayırdı. Ayrıca FTX, bu yeni girişim fonunu yönetmesi için risk sermayesi şirketi Lightspeed’in eski ortağı Amy Wu‘yu da işe aldı.

kripto borsasi ftx 2 milyar dolarlik girisim fonu kurdu

Lightspeed’in eski ortağı Amy Wu söz konusu fonun kripto alanındaki şirketlere stratejik yatırımlar yapacağını söyledi. Wu ayrıca konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Bu mutlaka FTX stratejisine bağlı değil. Amaç, Blockchain teknolojisinin benimsenmesini hızlandırmak. FTX’in kaynakları, uzmanlığı ve küresel ağından yararlanarak getirdiğimiz katma değerle tanınmak istiyoruz.

Kripto alanındaki şirketlerin risk sermayesi benzeri yatırımlar yapması alışılmadık bir durum değil. Örnek vermek gerekirse Coinbase, 2018 yılında kendi girişim fonunu kurmuştu. Daha yakın bir zamanda gelirsek NFT altyapı sağlayıcısı Alchemy, geçen yılın sonunda girişim kolunu açıklamıştı.

Bugün Türkiye’den de bir haber geldi. Paribu, Paribu Ventures isimli projesini duyurdu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala