bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,026.89 3.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,050.32 2.53%
bnb
BNB (BNB) $ 548.54 2.99%
solana
Solana (SOL) $ 139.87 6.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499285 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455671 2.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150809 2.51%

Kripto Borsası Bitpanda, Yüzlerce Personelini İşten Çıkarttı

kripto borsasi bitpanda yuzlerce personelini isten cikartti

Geçtiğimiz günlerde İspanya genişlemesini duyuran Avrupalı kripto para borsası Bitpanda, kripto para piyasalarından yaşananlardan dolayı zor günler yaşıyor. Bitpanda tarafından yapılan açıklamada, yüzlerce personelin işten çıkartıldığı açıklandı.

Bitpanda, İşçi Çıkartan Son Kripto Borsası Oldu

Avusturya merkezli kripto para borsası Bitpanda, yayımladığı son blog gönderisinde şirketin sürdürülebilirliğinin sağlanması için çalışan sayısını düşürdüğünü açıkladı. Bitpanda kripto borsasının kurucuları, şirketin piyasa şartları nedeniyle küçülmeye giderken, çalışanların işten ayrılmasına izin verildiğini açıkladı. İş odaklı sosyal medya platformu olan LinkedIn’e göre 1000’in üzerinde çalışanı olan şirketin, hedeflenen çalışan sayısı da açıklandı.

kripto borsasi bitpanda yuzlerce personelini isten cikartti 2

Bitpanda yaşanan bu küçülmede, çalışan sayısını 730’a düşürmeyi planladığını belirtti. Şirket tarafından yapılan açıklamada, “Daha fazla insanın katılmasının bizi daha etkili kılmadığını, bunun yerine, özellikle bu yeni pazar gerçekliğinde koordinasyon giderleri yarattığı bir noktaya geldik. Şimdi geriye dönüp baktığımızda, işe alma hızımızın sürdürülebilir olmadığını görüyoruz. Yaptığımız bu hamle büyük bir hataydı.” denildi. Şirket ayrıca son iş tekliflerini geri çekeceğini ve çalışanların bilgilendireceğini belirtti. Bitpanda son olarak şu ifadeleri kullandı:

Çalışanlarımız ve aileleri için sahip olduğumuz sorumluluğu kabul ediyoruz. Bu nedenle işten ayrılan eski çalışanlarımızın kariyerlerindeki bir sonraki adıma sorunsuz bir şekilde geçiş yapmalarını desteklemek bizim için en önemli önceliktir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala