bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,610.31 1.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,087.98 0.25%
bnb
BNB (BNB) $ 558.80 0.94%
solana
Solana (SOL) $ 145.89 4.14%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499722 0.73%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471118 2.93%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152712 1.25%

Kripto Borsa Hacmi Eylül Ayını Artışla Kapattı

Kripto Borsa Hacmi Eylul Ayini Artisla Kapatti

Kripto para sektörü için Eylül ayı oldukça dalgalı geçti. Birçok düzenleyici sektör üzerinde kritik açıklamalarda bulunurken, lider kripto Bitcoin‘in (BTC) yaşadığı dalgalanmalar da piyasalarda oldukça büyük hareketlere neden oldu. Ancak bu hareketlilik belki de en çok merkezi kripto para borsalarına yaradı. Öyle ki borsalar, 3 aylık durgunluğun ardından işlem hacimlerinde yüzde 16‘nın üzerinde artış gördü.

Kripto Borsa Hacmi Eylül Ayını Artışla Kapattı
Kaynak: The Block data

Kripto Borsaları Hacmilerini Eylül Ayında Yüzde 16 Artırdı

Kripto para borsaları, piyasaların hareketli olduğu dönemlerde hacim bakımından aktifleşebiliyorlar. Artan azalan fiyatlarda kimi yatırımcılar kısa vadeli alım satımlar yapmak için borsalara gelirken, kimi yatırımcılar da düşük fiyattan alarak uzun vadeli yatırım yapıyorlar. Bu durum doğal olarak borsalardaki işlem hacmini de artırıyor.

The Block’s Data Dashboard verilerine baktığımızda ise Eylül ayı işlem hacimlerinin Mayıs ayından bu yana ilk kayda değer artışı gerçekleştirdiğini görüyoruz. Eylül ayı ticaret hacmi 733 milyar dolara ulaşarak bir önceki aya göre yüzde 16’lık bir artış kat etmiş durumda.

Düzenlenmiş Hacim Endeksi’ne baktığımızda ise haziran için 629 milyar dolar, temmuz için 633 milyar dolar ve ağustos için 630 milyar dolar hacim gerçekleştirildiğini görüyoruz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala