bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,212.20 1.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,096.15 0.88%
bnb
BNB (BNB) $ 560.84 2.04%
solana
Solana (SOL) $ 145.01 3.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.505737 0.68%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471615 3.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15368 1.80%

Kripto Borç Veren Nexo, SEC İle Uzlaşmaya Gitti

kripto borc veren nexo sec ile uzlasmaya gitti

Kripto borç veren Nexo, geçtiğimiz aylarda ABD operasyonlarını sonlandırıp ülkeden çekileceğini açıklamıştı. SEC, Nexo’nun faaliyetleri konusunda dava açmıştı. SEC ve Nexo arasındaki davada yeni bir gelişme yaşandı.

Nexo, 45 Milyon Dolar Ödemeyi Kabul Etti

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), geçtiğimiz aylarda Nexo’yu “Faiz Kazanma Ürünü” adı verilen teklifini ve satışını kaydetmediği için dava etmişti. Nexo bu konu hakkında SEC ve eyalet düzenleyicileriyle uzlaşmaya kararı aldı.

kripto borc veren nexo sec ile uzlasmaya gitti 2

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından yapılan açıklamada, Nexo’nun 22.5 milyon dolar ceza ödeyeceğini ve söz konusu ürününü ABD’li yatırımcılara olan satışını durdurmayı kabul ettiğini duyurdu. Nexo, SEC’in yanında eyalet düzenleyici makamları tarafından yapılan benzer suçlamalar için de 22.5 milyon dolar daha ödeme yapmayı kabul etti. Konu hakkında açıklama yapan SEC’in yürütme bölümü müdürü Gurbir S. Grewal şu ifadeleri kullandı:

Tekliflere konulan etiketlere değil, sunulan ürünün ekonomik gerekçeleriyle ilgilenmeye devam ediyor. Bununla birlikte kripto varlıklar federal menkul kıymetler yasalarından muaf değil.

Son olarak kripto borç veren Nexo, Faiz Kazanma Ürününü, ABD yatırımcıları için 2020’de sunmuştu. Nexo bu ürünü yatırımcıların faiz kazanması için bir yol olarak sundu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala