bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,323.23 3.47%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,144.01 2.52%
bnb
BNB (BNB) $ 608.04 0.07%
solana
Solana (SOL) $ 147.81 4.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527981 3.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475559 5.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151707 5.46%

Kraken, İngiliz Milletvekillerinin Kripto Konusundaki Kararını Eleştirdi

krakenden banka hamlesi

Son dönemde birçok düzenleyici kurum kripto para birimlerini farklı konular açısından değerlendiriyor. Son olarak İngiliz milletvekillerinden oluşan bir panelde, bir finansal hizmet yerine kumar olarak düzenlenmesi gerektiğini söylemişti. Bu söylemlerin üzerine CryptoUK ve kripto borsası Kraken, İngiliz milletvekillerinden oluşan bir panelin kripto paranın kumara benzer şekilde düzenlenmesi gerektiğini öne süren yakın tarihli bir raporunu eleştirdi.

Kraken’den İngiliz Milletvekillerine Eleştiri

Birleşik Krallık ticaret kuruluşu Kraken, yasa koyucunun kriptoyu kumar olarak tanımlamasını eleştirdi. CryptoUK, bu yaklaşımı benimsemenin sektördeki hareketliliğin ve bir bütün olarak Birleşik Krallık ekonomisinin büyümesi için gerçek fırsatları dikkate almayacağını savundu.

kraken ingiliz milletvekillerinin kripto konusundaki kararini elestirdir

Bunun yanında Kraken’in açıklamasında şirket Hazine’nin kripto varlıkların içsel bir değeri olmadığı sonucuna temelde katılmadığını vurguladı. Kraken konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Komitenin kripto varlıklarının kumar ürünleri olarak düzenlenmesi gerektiği yönündeki önerisi yanlış yönlendirilmiş ve Birleşik Krallık’taki tüketiciler için tamamen uygun değil.

CryptoUK, kripto ticaretinin kumar olarak görülmesi durumunda sermaye kazancı vergisinde olası bir kayba işaret etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala