bitcoinBTC/TRY
1.121.018,46 TL 1,41%
ethereumETH/TRY
60.484,81 TL 0,43%
tetherUSDT/TRY
28,90 TL 0,13%
bnbBNB/TRY
6.623,65 TL 0,41%
xrpXRP/TRY
17,74 TL 0,28%
solanaSOL/TRY
1.767,94 TL 0,31%
usd-coinUSDC/TRY
28,90 TL 0,12%
staked-etherSTETH/TRY
60.503,89 TL 0,41%
cardanoADA/TRY
11,16 TL 1,50%
dogecoinDOGE/TRY
2,44 TL 0,33%

Paylaş

Kraken gözünü hisse senedi ticaretine dikti

kraken

Kripto borsası Kraken, ABD’de listelenen hisse senetlerinde ticaret hizmeti sunmayı planladığını açıkladı. Borsa, hisse senedi alım satımına 2024 yılında başlayacağını bildirdi.

İngiltere’de de olacak

Popüler kripto para borsası Kraken, 2024 yılı hedeflerini de içeren bir rapor yayınladı. Rapora göre, kripto benimsenmesini artırmak istediğini belirten borsa, önümüzdeki yıl ABD’de listelenen hisse senetlerine ve ETF’lere yönelik bir genişleme planlamasında olduğunu kaydetti. Ayrıca bu ticaret hizmetinin İngiltere’de de sunulacağı açıklandı.

Bunun yanı sıra Kraken, Birleşik Krallık’ta gerekli düzenleyici izinleri aldığını ve ABD’deki Finans Sektörü Düzenleme Kurumu’na komisyoncu-satıcı lisansı için başvurduğunu da vurguladı.

kraken 1

Akıllara FTX’i getirdi

Kraken’in bu hamlesi akıllara geçen yıl çöküş yaşayan kripto borsası FTX geldi. Bilindiği üzere FTX, hisse senedi alım satım planları hayata geçmeden çökmüştü.

Öte yandan hisse senedi ticaretine geçiş, Kraken’i hem hisse senedi hem de kripto ticaret hizmetleri sunan Robinhood ve Public.com ile karşı karşıya getirecek.

Borsanın ABD hisse senetlerine geçişi, aynı zamanda Avrupa’daki genişlemeye de odaklandığı için olumlu olarak değerlendirildi. Ayrıca Kraken bu hafta başında İrlanda Merkez Bankası’ndan AB e-para kurumu lisansı ve İspanya Bankası’ndan sanal varlık hizmetleri sağlayıcısı lisansı aldı.

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı. Öğrencilik yıllarında üniversitenin resmi yayın organı İletim Gazetesi’nde muhabir ve editör olarak çalıştı. Aynı yıl Vatan Gazetesi’nin kitap ekinde editör stajını tamamladı. Eğitim ve iş hayatı daima iç içe olan Beyza, satış danışmanlığından garsonluğa kadar pek çok iş tecrübesi edindi ve hayatı tanıdı. Work and Travel programıyla 3 buçuk ay ABD’de yaşadı. Mezun olduktan sonra Akşam Gazetesi’nde profesyonel meslek hayatına adım attı. Burada SEO editörü ve gündem editörü olarak toplamda yaklaşık 2 yıl görev aldı. Farklı sektörlerde deneyim edinme arzusuna kapılan Beyza, Günışığı Kitaplığı’nın basın tanıtım sorumluluğunu üstlendi. Yazma sevdası ağır basınca da medyaya dönüş yaptı. Bir dönem Fil'm Hafızası'nın haber editörleri arasında yer alan Beyza, geleneksel ve dijital medyada edindiği tecrübeler sayesinde her konuda yazabilme yetisi kazandı. Farklı mecralarda yazıları yayınlandı. Dijital varlıkların, biz istesek de istemesek de geleceğin ekonomisini yönlendireceğine inanıyor. Kripto sektörünün kendi içinde yarattığı dilin, her kesimden okur tarafından anlaşılması için çalışan Beyza, mevcut durumda BTC Haber, Coinkolik ve CoinBilgi'de SEO editörü görevini yürütüyor. Ayrıca farklı kurumlara freelance olarak içerik üretiyor.

Yanıt verin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
No coins selected
Bağlantıyı kopyala