bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,767.96 2.65%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,560.57 1.54%
bnb
BNB (BNB) $ 581.93 2.15%
solana
Solana (SOL) $ 187.53 1.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.627791 2.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.649951 0.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.222936 19.23%

Kraken CEO’su Powell: 10 Yıl İçinde Bankaların Yerini Kripto Para Firmaları Alacak

kraken ceosu powell 10 yil icinde bankalarin yerini kripto para firmalari alacak

Önde gelen kripto para borsalarından Kraken’ın CEO’su Jesse Powell, kripto para sektörü ve geleneksel finans hakkında konuştu. 

Powell geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği bir Bloomberg röportajında, geleneksel finansın geleceği hakkında bir takım açıklamalarda bulundu. Ona göre kripto para firmaları, geleneksel finans için gerçek bir tehdit oluşturuyor. Dışarıda kalanlar ve kripto paralara adapte olamayan firmaların yok olacağını söyleyen Powell şu ifadeleri kullandı:

“Cash App’in sahip olduğu muazzam hareketi gördük. PayPal örneği de var. Sanırım bundan daha fazlasını göreceksiniz ve buna ayak uyduramayan insanların günlerinin sayılı olduğunu düşünüyorum.”

Geleceğin kripto para şirketlerinde olduğu söyleyen Powell ekledi:

“Bu adamların çoğu son on yıldır kripto para teknolojisinde güncel olduklarından emin olmak için çalışmadı. Bu yüzden, önümüzdeki on yıl içinde bu eski işletmelerin yerlerine kripto para firmalarının geleceği konusunda çok gerçekçi bir risk olduğunu düşünüyorum.”

Bankacılık Devlerinin Kripto Para Hizmetleri

Goldman Sachs, Stanley Morgan gibi alanın başını çeken büyük isimler, kripto para sektörü ile bağını kuvvetlendiriyor. Powell da daha fazla oyuncunun alana gireceğini söyleyen diğer kripto para yorumcuları ile aynı görüşleri paylaşıyor. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala