bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 6.65%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,030.99 7.01%
bnb
BNB (BNB) $ 534.03 8.45%
solana
Solana (SOL) $ 132.15 14.32%
xrp
XRP (XRP) $ 0.483582 6.53%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457498 6.92%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151773 7.97%

Güney Kore Merkez Bankası CBDC Testinin İlk Aşamasını Tamamladı

kore merkez bankasi cbdc testinin ilk asamasini tamamladi

Güney Kore Merkez Bankası, 2020 yılından beri bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) pilot projesi oluşturmak için çalışıyor. Güney Kore Merkez Bankası, yayınladığı bir rapora göre; Aralık 2021’de merkez bankası dijital para birimi (CBDC) pilot projesinin ilk aşamasını tamamladı.

Yayınlanan raporda, ilk aşamanın simülasyon ortamında üretim, yayınlama ve dağıtım dahil olmak üzere bir CBDC‘nin temel işlevlerini test ettiği belirtildi. CBDC‘nin test koşulları altında normal çalıştığı sonucuna varıldı. Banka, CBDC’nin gerçek bir ortamda bu kadar etkili çalışıp çalışmayacağını doğrulamak için daha fazla deney yapılması gerektiğini söyledi.

Güney Kore Merkez Bankası CBDC Testinin İkinci Aşaması Haziran’da

Dünyanın dört bir yanındaki merkez bankaları giderek artan bir şekilde merkez bankası dijital para birimi (CBDC) araştırıyor. Güney Kore Merkez Bankası da bu alanda çalışmalar yürütenler arasında yer alıyor.

kore merkez bankasi cbdc testinin ilk asamasini tamamladi 2

Güney Kore Merkez Bankası’nın CBDC‘nin ilk aşama sonuçlarına dayanan raporunda; bankanın çevrimdışı ödemeler gibi diğer işlevleri uygulamayı ve kişisel bilgi koruma geliştirme teknolojilerini eklemeyi araştırmayı planladığını söyledi.

İkinci aşamanın 2022 yılının Haziran ayında tamamlanmasının ardından banka, projenin kapsamlı bir değerlendirmesini yapmayı ve finansal kuruluşlarla işbirliği içinde kullanılabilirlik deneylerini sürdürmeyi planlıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala