bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,527.29 3.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,168.25 2.22%
bnb
BNB (BNB) $ 607.45 0.16%
solana
Solana (SOL) $ 148.49 6.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530095 2.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478403 5.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152554 6.07%

Kongre Üyesi McHenry, Düzenleyicileri Eleştirdi

kongre uyesi mchenry duzenleyicileri elestirdi2

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesinden Patrick McHenry, Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Maxine Waters‘ı mevcut düzenleyici ortamı gözden geçirmeye ve birlikte çalışmaya çağırdı. McHenry çağrısında şu ifadelere yer verdi:

“Bu Komite, bu varlıkları uygun bir şekilde sınıflandırmak ve kullanımlarını yönetecek kuralları belirlemek için çalışmalarını yapmalıdır.”

Kongre Üyesi McHenry Düzenleyicileri Birlikte Çalışmaya Çağırdı

Kripto para konusunda ülkelerin yaşadığı düzenleyici belirsizliği sürüyor. Özellikle ABD kanadında birçok düzenleyici bu alana odaklanmış durumda. Diğer taraftan birçok düzenleyici ile birlikte Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesinden Patrick McHenry de bu durumun artık bitmesini istiyor.

kongre uyesi mchenry duzenleyicileri elestirdi2

McHenry, Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Maxine Waters’a yazdığı mektupta, şunları kaydetti:

“Hem Başkan Benham hem de Gensler, son derece vokal olsa da, ne Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu
(CFTC) ne de Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) dijital varlıklar üzerindeki pozisyonları tüzüğe dayanmıyor. ABD merkezli ticaret platformları şu anda doğrudan SEC veya CFTC’nin yargı yetkisi denetimi altında değil. Komite, kripto para birimi ticaret platformlarının artan federal düzenlemesinin gerekli veya uygun olup olmadığını daha fazla incelemelidir.”

Dijital varlıkların büyük umut vadettiğini söyleyen Komite Üyesi Henry, sözlerine şunları da ekledi:

“Dijital varlıklar büyük umut vaat ediyor. Son birkaç yılda, ileri teknoloji, dijital varlık faaliyetlerini çevreden ana akıma taşıdı. Dijital varlıklar, servet boşluklarını yeni ve yenilikçi yollarla ele alma konusunda büyük bir potansiyele sahiptir. Ödeme sistemimizde devrim yaratma potansiyeline sahipler. Bu tüm Amerikalılar için olumlu. Diğer Komiteler, Hazine Bakanlığı ve diğer federal kurumlar tarafından yakın zamanda gösterilen ilgi, bu endüstrinin sadece finansal sistem için değil, aynı zamanda daha geniş ekonomi için öneminin altını çizmektedir. Bu nedenle, ne bu Komite’nin ne de Kongre’nin gözetimi ve yanıtı geçici olmamalıdır. Politika yapıcılar arasında, aşağıda özetlenen birkaç önemli konuda uygun politika çözümü konusunda geniş, iki taraflı bir fikir birliği olmalıdır.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala