bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,789.97 2.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,575.16 1.43%
bnb
BNB (BNB) $ 584.51 2.56%
solana
Solana (SOL) $ 185.74 1.30%
xrp
XRP (XRP) $ 0.619588 0.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.649098 1.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217631 19.65%

KILT Protokolü Tamamen Merkeziyetsiz Bir Ağa Geçti

kilt protokolu tamamen merkezsiz hale geldi 1

Kusama (KSM) ve Polkadot (DOT) araçlarını kullanan, merkezi olmayan kimlik doğrulama aracı KILT Protokolü; tamamen merkeziyetsiz bir blok zinciri ağı haline geliyor. KILT Protokolü, son merkezileştirme modülü olan Sudo anahtarının kaldırılmasıyla Polkadot ve Kusama ekosistemi için kendi kendini yöneten ilk kimlik protokolü haline geldi.

KILT Protokolü‘nün sosyal medya kanallarında yaptığı resmi duyuruya göre, platform tamamen merkeziyetsiz bir ağa geçiş yaptı.

KILT Protokolü Merkeziyetsiz Hale Geldi

Sudo anahtarının kaldırılması, KILT Protokolünün arkasındaki şirket olan BOTLabs, karar verme sürecini topluluğa devrettiği anlamına geliyor. Bu hamle ile beraber KILT, herhangi bir KILT Coin sahibinin ağda topluluk tarafından oylanabilecek. Ayrıca protokol değişiklikler önerebileceği gelişmiş bir yönetim sistemi aracılığıyla yürütülecek.

KILT Protokolünü bu noktaya getirmek için üç yılı aşkın bir planlama ve geliştirme çalışması yapılmış. Öyle ki KILT Protokölü başından beri, merkezi olmayan bir blok zinciri ağına dönüşmek üzere tasarlanmış.

Ağı ekosisteme devretmenin bir parçası olarak, KILT’yi geliştiren şirket olan BOTLabs, topluluğun ağlarının kontrolüne yardımcı olmak için önümüzdeki birkaç hafta içinde kılavuz yayınlayacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala