bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,298.23 3.76%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,136.19 2.93%
bnb
BNB (BNB) $ 597.84 2.09%
solana
Solana (SOL) $ 149.10 6.39%
xrp
XRP (XRP) $ 0.534076 3.26%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477106 5.35%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153409 4.93%

Kenya Merkez Bankası Kendi Dijital Para Birimini Başlatmayı Düşünüyor

Kenya Merkez Bankasi Kendi Dijital Para Birimini Baslatmayi Dusunuyor 1

Üst düzey bir yetkili Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Kenya merkez bankasının bir perakende merkez bankası dijital para birimini takip etme konusunda uluslararası oyuncularla ciddi görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

Kenya Merkez Bankası (CBK) yöneticisi Patrick Njoroge, Georgetown’ın DC fintech haftasında ABD’li gazetecilere verdiği demeçte, bankanın “özel kripto paraların mantar gibi çoğalması” nedeniyle güçlü bir CBDC vakası gördüğünü söyledi.

“Merkez Bankası Dijital Para Birimlerinin tanıtımı konusunda diğer küresel oyuncularla çeşitli şekillerde görüşmeler yapıyoruz. Özel kripto para birimlerinin mantar gibi çoğalmasının bir sonucu olarak geliyor ve dışlanmış hissediyoruz ve kendi alanımızı yaratmamız gerekiyor.”

Kripto para birimlerinin Kenya ekonomisinde bir yeri olduğunu belirtirken, kurumun kara para aklama ve yasa dışı faaliyetlerin finansmanı konusundaki endişelerini gidermek için kripto para birimi alanının uygun şekilde düzenlenmesi gerektiğine inanıyor.

Ancak Dr. Njoroge, Bitcoin’in rolünü sadece spekülasyon amacıyla kullanılan bir araç olarak küçümsedi. Ayrıca, çözülecek bir problem arayan bir icat olduğunda ısrar etti. Yine de, Bitcoin’in heyecan verici bir teknoloji olduğu gerçeğini küçümsemedi. Merkez Bankası Başkanı kripto para birimlerinin fiziksel parayı atmayacağı görüşünde.

Bu arada ulusal para birimlerinin tokenize edilmiş versiyonlarının, vatandaşlar için nasıl erişilebilir hale getirilebileceğinin incelenmesini içeren CBDC’lerin tanıtılmasına ilişkin ilkelerin halihazırda değerlendirildiğini belirtiyor.

Başkanın bir CBDC’yi keşfetme konusundaki sözleri ve dijital varlıkların potansiyel düzenlemesi, Kenya kripto para birimi piyasası için doğru yönde büyük bir adımı işaret ediyor. Bir zamanlar banka, terörizmi finanse etmek için kullanılan varlığın aynı eski retoriği nedeniyle halkı kripto ile uğraşmaya karşı uyardı. Bununla birlikte, Kenya hala canlı bir kripto pazarına ev sahipliği yapıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala