bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,229.41 3.82%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,980.77 3.45%
bnb
BNB (BNB) $ 546.21 0.78%
solana
Solana (SOL) $ 131.27 6.15%
xrp
XRP (XRP) $ 0.491217 1.71%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.443253 2.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145086 6.13%

KBS, 2022 Seçimleri için Metaverse Stüdyosunu Açtı

kbs 2022 secimleri icin metaverse studyosunu acti

Güney Kore’deki cumhurbaşkanlığı seçimleri bu yıl gerçekleştirilecek. Bu yüzden Güney Kore’de seçim için hazırlıklar hız kesmeden devam ediyor. Güney Koreli kamu yayıncısı KBS, 9 Mart’taki cumhurbaşkanlığı seçimleri için Naver’in Zepeto metaverse‘ünde Seul haber stüdyosunu açtı.

KBS, Metaverse Stüdyosu Açtı

Bilindiği üzere seçimlerde en önemli seçmen kitlesi artık tüm dünyada olduğu gibi Güney Kore’de de Z Kuşağı oluşturuyor. Güney Koreli adaylar da Z Kuşağı seçmenlerine hitap etmek için birçok çalışma yapıyor. Güney Koreli kamu yayıncısı KBS’de cumhurbaşkanlığı seçimleri için Naver’in Zepeto metaverse‘ünde haber stüdyosunu açmaya karar verdi.

kbs 2022 secimleri icin metaverse studyosunu acti

Hatırlatmak gerekirse Zepeto, Güney Koreli internet devi Naver tarafından 250 milyon kullanıcısının yüzde 90’ı yurt dışında bulunan ve en son rakamlara göre yüzde 80’i genç kullanıcıyla oluşturulmuş bir metaverse platformu. KBS tarafından açılan haber stüdyosunda ise ziyaretçiler, yayıncının sahne setlerinin dijital kopyasına girebilir, seçimler ile ilgili sınavlara girebilir ve fotoğraf çekebilir.  

Bunun yanında dün belirttiğimiz üzere; Güney Koreli milletvekili Lee Kwang-jae‘nin seçim kampanyası için alacağı bağışlar için kripto para birimlerini tercih edeceğini daha önce duyurmuştu. Lee, son yaptığı açıklamayla kripto ile bağış almaya başladığını duyurdu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala