bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,741.95 1.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,585.33 0.99%
bnb
BNB (BNB) $ 589.97 2.74%
solana
Solana (SOL) $ 187.62 1.35%
xrp
XRP (XRP) $ 0.624172 1.16%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.653237 1.50%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.202288 11.48%

Paylaş

Kazakistan’dan Bitcoin Madenciliğine Yeni Kural

kazakistandan bitcoin madenciligine yeni kural

Geçtiğimiz günlerde kriptoyu yasallaştırmak için yeni bir hazırlığa girişen Kazakistan, Bitcoin madenciliği konusunda da yeni bir adım atıyor. Kazakistan sadece kayıtlı şirketlerin Bitcoin madencilik faaliyetlerine izin verecek.

Kazakistan, Kayıtlı Şirketlere Bitcoin Madencilik Yetkisi Verecek

Kazakistan parlamentosunda önerilen yeni yasa tasarısı, kabul edildiği takdirde sadece yetkili madencilerin dijital para basmasına izin verecek. Yasa tasarısı, endüstriyi kapsamlı bir şekilde düzenlemek ve sponsorlarının sektördeki kontrolsüz elektrik tüketimi olarak nitelendirdiği şeyi azaltmayı hedefliyor.

Kazakistan parlamentosunun alt meclisi olan Mazhilis üyeleri, ülkede kripto para birimlerinin çıkarılması için yeni kurallar getiren yeni bir yasa tasarısı sundu. Yeni yasa tasarının hükümlerine göre, sadece Astana Uluslararası Finans Merkezi’ne (AIFC) kayıtlı şirketin veya lisanslı veri merkezleriyle anlaşması olan yerleşik olmayan kuruluşların Bitcoin madenciliği yapmasına izin verecek.

kazakistandan bitcoin madenciligine yeni kural 2

Kazakistan, Çin’in sektörde uyguladığı baskının ardından kripto madencileri için yeni bir üs haline geldi ve madencilik işletmelerinin akışı büyüyen bir güç açığına neden oldu. Orta Asya ulusunun finans merkezi olan AIFC, hükümetin ülkenin büyüyen kripto sektörünü gözetim altına alma çabalarına katkı sağlamayı planlıyor. Kazakistan bu yılın başlarında, ülkede kayıtlı olan kripto borsalarının yerel bankalarda hesap açmasına izin vermişti.

Konu hakkında açıklama yapan Kazakistan Milletvekili Ekaterina Smyshlyaeva, Kazakistan’da faaliyet gösteren tüm madencilik şirketlerinin sadece üçte birinin kayıt yaptırdığını açıkladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala