bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 71,161.07 3.11%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.45 1.50%
bnb
BNB (BNB) $ 584.25 2.28%
solana
Solana (SOL) $ 186.92 2.63%
xrp
XRP (XRP) $ 0.621289 1.49%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.654218 2.86%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.218027 15.08%

Kazakistan, Elektriği Yasal Kripto Madencilerine Kısıtlamayacak

kazakistanin elektrigi yasal kripto madencilerini kisitlamayacak 2

Kazakistan Enerji Bakanı Magzum Mirzagaliyev, tarafından yapılan açıklamaya göre; yasal kripto madenleri, ülkenin enerji güvenliğini tehlikeye atmadıkları sürece elektrik kısıtlamaları ile karşılaşmayacak.

Bu yıl madenciliğe olan ilgi ile beraber fosil yakıta bağımlı Kazakistan’da elektrik sıkıntısı yaşandı. Ulusal şebeke operatörü KEGOC’un, Eylül ayından bu yana madencilere güç verdiği biliniyor. Tüm bunların sonucu olarak Kazakistan Enerji Bakanlığı, elektrik kesintilerini azaltmak adına ülkedeki kripto madenciliğinde elektrik tüketimini 100 megawatt ile sınırlandırmak için bir yasa tasarısı önerdi.

kazakistanin elektrigi yasal kripto madencilerini kisitlamayacak

Kazakistan Enerji Bakanı Magzum Mirzagaliyev, yasal madencilerini elektrik güç sisteminin güvenilirliğini sağlamak için çözümler aramaya çağırdı. Ayrıca yerel blok zinciri ve veri merkezi endüstrisi dernekleri, elektrik ithal etmeye ve yenilenebilir enerji projelerine yatırım yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Blockchain ve Veri Merkezi ve Teknoloji Endüstrisi Derneği Başkanı Alan Dordzhiev, hükümet ve özel sektörün, çoğunlukla Kazakistan’ın güney bölgelerinde, uygun onay olmadan şebekeye giren “gri” madencilerle mücadele etmek için birlikte çalışması gerektiğini söyledi.

Kazakistan Yenilenebilir Enerji Projeleri için Bir Protokol İmzaladı

Bakan ve yerel madencilik sektörü, yenilenebilir enerjiyi Kazakistan’ın enerji sorunlarına bir çözüm olarak görüyor. Yapılan Bakanlık toplantısında, enerji ve dijital kalkınma bakanlıkları, elektrik kaybını önlemek, talep reformlarını dengelemek, enerji piyasası ve yenilenebilir enerji projelerine yatırım çekmek için bir protokol imzaladı.

Ayrıca dünyada kripto madenciliği konusunda öne çıkan ülkelerin sıralaması değişti. Kazakistan, Çin’in kriptoya yönelik baskısından sonra, ABD’nin ardından dünyanın iki numaralı Bitcoin madencisi konumunda. Bakanlığın açıklamasına göre, kripto endüstrisinin ülkeye önümüzdeki beş yıl içinde 1.16 milyar dolar getirmesi bekleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala