bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,515.82 0.80%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,277.78 3.32%
bnb
BNB (BNB) $ 615.74 2.04%
solana
Solana (SOL) $ 158.70 2.95%
xrp
XRP (XRP) $ 0.545223 0.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.497853 3.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.163212 3.41%

Karikatür ve Sanatın Geleceği NFT’de Mi?

Melis Hazal Karagöz sunumu ile gerçekleştirilen Kapital’in yeni bölümü yayınlandı. Kapital’in yeni bölüm konuğu Cem Güventürk oldu. Cem Güventürk ile NFT‘ler hakkında konuşuldu. Ayrıca Cem Güventürk’ün NFT ile tanışmasından ve NFT projelerinden bahsedildi.

Neler Konuşuldu?

Melis Hazal Karagöz Cem Güventürk’e “NFT ile nasıl tanıştın?” şeklinde bir soru yöneltti:

Cem Güventürk “Bizim aslında NFT ile tanışmamız biraz dergi aracılığıyla oldu. Böyle dergide çok tesadüf bir tanışma oldu. NFT alanı ve konusu bizim için gerçekten çok değişik oldu. Öncelikle dergide bir köşede Bitcoin Blockchain teknolojisi ile ilgili küçük çizimler yapıyordu bir arkadaş o çizimleri de Uykusuzun” sosyal medyasında paylaşılınca bunlara çok yorum geldi. Yorumlar arasında bu çizimler çok güzel NFT olıur diye yorumlar geliyordu. Bakıldığı zaman aslında hiç bilmediğimiz bir alandı” dedi.

-Melis Hazal Karagöz Cem Güventürk’e “Telif hakkını korumak zor oluyor mu?” diye sordu:

Cem Güventürk “Şöyle söylemek gerekirse kesinlikle zor. Çünkü şöyle karikatür artık şöyle algılanıyor Instagram’da birkaç tane hesap var dergiden haberi olmayan, birçok insan var yani sahipleri belirli olmayan ve sadece kendi kendine ortaya çıkan eserlermiş gibi insanların birbirlerine gönderdiği bir şeye dönüştü. Aslında bakıldığı zaman bununla ilgili çok da sıkıntı da yaşıyorduk. Karikatürler üzerinden ticari gelir elde edilen insanlar da vardı ama bunlar telifi şeyler olduğu için anonimi şeyler olmadığı için bunun bir çatı altında toplamak istiyorduk. Açıkçası bu durumdan hareketle NFT ile tanıştık. NFT bize bu konuda açılan bir kapı oldu” şeklinde konuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala