bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,175.19 3.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,139.87 3.31%
bnb
BNB (BNB) $ 603.42 0.37%
solana
Solana (SOL) $ 145.95 7.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523868 4.50%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471582 6.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149696 7.56%

Karadağ Savcıları, Do Kwon’un Kefaletle Serbest Bırakılmasına İtiraz Ediyor

karadag savcilari do kwonun kefaletle serbest birakilmasina itiraz ediyort

Terra kurucusu, LUNA dolandırıcısı Do Kwon, Karadağ mahkemesinin 436 bin dolarlık kefaleti kabul etmesi sebebiyle serbest kaldı. Kripto endüstrisine 40 milyar dolardan fazla zarar veren Terra krizinin arkasındaki isim olan Do Kwon, Karadağ’da kefalet ile serbest kaldı. Geçtiğimiz gün, Kwon’un avukatlarından Karadağ mahkemesine bir talep iletilmişti. Bu talepte, Kwon’un kefalet ücretiyle hapisten çıkarılması istenilmişti.

Son olarak Karadağ savcıları, Terraform Labs CEO’su Do Kwon’un kefaletle serbest bırakılmasına izin veren mahkeme kararına itiraz etti.

Karadağ Savcılarından Do Kwon’un Kefaletle Serbest Bırakılmasına İtiraz

Güney Kore’den Yonhap News’e göre, Karadağ savcıları, tutuklu Terraform Labs CEO’su Kwon Do-hyeong ve yardımcısı Han Chang-joon‘un sahte pasaportla seyahat ettikleri iddialarının ardından yerel mahkemenin verdiği kefaletle serbest bırakılma kararına itiraz etti.

KBS News’in haberine göre; 400.000 dolar değerinde stablecoin ve 150.000 dolar değerinde Terra Classic, Terra kurucu ortağı Do Kwon tarafından yönetildiği bildirilen cüzdanlardan çekildi.

karadag savcilari do kwonun kefaletle serbest birakilmasina itiraz ediyorw

Kwon, Terra’nın eski finans müdürü Han ile birlikte 23 Mart’ta Karadağ’ın Podgorica havaalanında sahte pasaport kullanarak ülkeden ayrılmaya teşebbüs ettikleri iddiasıyla tutuklanmıştı Güney Koreli Kwon, kolluk kuvvetlerinin kendisini tutuklamasını talep eden bir Interpol Kırmızı Bülteni kapsamındaydı.

Daha önce Kwon, Terraform Labs tarafından yönetilen Terra-Luna kripto projesinde hatalar yapıldığını, ancak yatırımcıları aldatma niyeti olmadığını ileri sürerek, kendisine yöneltilen tüm iddiaları defalarca reddetti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala