bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,269.22 3.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,158.49 3.06%
bnb
BNB (BNB) $ 606.96 0.17%
solana
Solana (SOL) $ 147.39 6.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526473 3.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.476651 6.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151336 6.43%

Kanadalı Yetkililer, CBDC Hakkında Uyarıda Bulunuyor

kanadali yetkililer cbdc hakkinda uyarida bulunuyor 3

Kanada basını tarafından elde edilen belgelerine göre; bazı Kanadalı finans yetkilileri, merkez bankası dijital para biriminin (CDBC) ülke ekonomisi üzerindeki etkileri hakkında endişelerini dile getiriyor.

Kanadalı Yetkililer CBDC Konusunda Endişeli

Son zamanlarda merkez bankası dijital para birimleri (CDBC) dünyadaki bütün merkez bankalarının ilgi odağı olmuş durumda. Öyle ki Kanadalı yetkililer, merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) Kanada finansal sistemi üzerindeki olumsuz etkisi konusunda uyarıda bulunuyor.

kanadali yetkililer cbdc hakkinda uyarida bulunuyor 2

Dünyada hemen hemen bütün merkez bankaları gibi, Kanada Merkez Bankası da önümüzdeki aylarda merkez bankasına dijital para birimleri için bir yol haritası sunmayı planlıyor. Ayrıca hatırlatmak gerekirse Jamaika Merkez Bankası da geçtiğimiz günlerde merkez bankaları CBDC pilot uygulamasını başarıyla tamamlandığını açıklamıştı. Bunun yanında Kanada Merkez Bankası şu anda ülkede kripto para birimleri kullanımı konusunda bir netlik bekliyor.

Ayrıca CD Howe Enstitüsü araştırma direktör yardımcısı Jeremy Kronick, Kanada’da dolara endeksli özel kripto para birimlerinin kullanılmasının, Kanada Bankası’nın para politikasını zorlayacağını söyledi.

Son olarak geçtiğimiz günlerde Meksika Hükümeti, resmi Twitter hesabı üzerinden, Meksika Merkez Bankası’nın yaklaşık iki yıl içinde dijital para birimi (CBDC) çıkaracağını paylaştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala