bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,247.21 1.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,087.52 0.53%
bnb
BNB (BNB) $ 558.92 1.20%
solana
Solana (SOL) $ 144.34 1.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.508542 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473241 3.27%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155446 2.11%

Kanadalı Ünlü Yazardan Gençlere Yeni NFT Fikirleri

kanadali unlu yazardan genclere yeni nft fikirleri11

Kanada’nın sevilen yazar ve şairi Margaret Atwood, öğrencilerle Disco‘da Tezos NFT‘lerini içeren öğrenme platformu oluşturdu. 82 yaşındaki Arthur C. Clarke ve Prince of Asturias ödülleri sahibi Atwood, çalışması öncesinde gençlere NFT ile ilgili ilham verici yeni fikirler verdi.

Decrypt’e konuşan Atwood, öğrencilerin gelecekteki ütopyaları öngörmelerini ve bunları NFT olarak basmalarını istiyor. Atwood’un platformu Eylül ayında başlayacak. Bu kapsamda, 8 haftalık canlı çevrim içi kursa katılanlar, potansiyel ütopik toplumları hayal etmek üzere birlikte çalışacaklar.

Gençler Ütopyaları Öngörmeleri ve Onları NFT’leştirmeli

Özellikle distopik toplumları tasvir etmesiyle tanınan ve The Handmaid’s Tale‘in yazarı olan Margaret Atwood, “Pratik Ütopyaları yetişkinler için bir tür sanal alan olarak düşünün: İçinde gerçek güneş ocakları olan hayali toplulukların inşası… Uygun fiyatlı, çekici ve yeşil olması gerekiyor. Tabii ki, bu projenin NFT bileşeninin de buna uyması gerekiyordu. Bu yüzden Tezos‘u seçtik.” diye konuştu.

Atwood, ilk olarak Şubat ayında The Tim Ferriss Show podcast’inde Tezos ile işbirliğini anlatmıştı. Yazar, Ferriss’e Tezos’ta bir NFT basmanın “bir tweet ile aynı miktarda enerji tükettiğini” söylemişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala