bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,026.89 3.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,050.32 2.53%
bnb
BNB (BNB) $ 548.54 2.99%
solana
Solana (SOL) $ 139.87 6.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499285 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455671 2.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150809 2.51%

Kanadalı Kripto Borsa Coinsquare Veri İhlali Yaşıyor

kanadali kripto borsa coinsquare veri ihlali yasiyor 2

Kripto para borsalarına yönelik hack saldırılarının sayısı artmaya devam ediyor. Son olarak Kanada merkezli bir kripto para borsası olan Coinsquare’da kullanıcı veri ihlallerinin yaşandığı açıklandı.

Coinsquare’da Veri İhlali Meydana Geldi

Kanada Yatırım Endüstrisi Düzenleme Kurumu (IIROC) tarafından tescil edilen ilk Kanada merkezli kripto para borsası Coinssquare için kötü haber geldi. Söz konusu kripto para borsası, faaliyet iznini aldıktan tam bir ay sonra kullanıcı verilerini tehlike altına atan bir veri ihlali yaşadı.

19 Kaısm 2022’de kripto para borsası Coinsquare, platformundaki olağandışı bir etkinliği araştırmak adına operasyonlarını geçici olarak kapatmak zorunda kaldı. Ancak birkaç günlük proaktif önlemler, Coinsquare’in kademeli olarak faaliyetlerine devam etmesine izin vermişti.

kanadali kripto borsa coinsquare veri ihlali yasiyor

Coinsquare, yatırımcılara gönderdiği bir e-postada, olay esnasında büyük bir ihtimalle üçüncü bir tarafın eriştiği kişisel bilgileri de içeren müşteri veri tabanlarının açığa çıktığını itiraf etti. Sızdırılan veri tabanı, kullanıcıların adları, e-posta adresleri, ikamet adresleri, telefon numaraları, doğum tarihleri, cihaz kimlikleri, genel cüzdan adresleri, işlem geçmişi ve hesap bakiyeleri gibi kişisel bilgilerini içeriyordu. Coinsquare tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Varlıklarınızın soğuk depoda her zaman güvende olduğunu ve öyle kaldığını bununla birlikte risk altında olmadığını belirtmek istiyoruz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala