bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,339.43 3.71%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,983.41 3.26%
bnb
BNB (BNB) $ 535.27 0.22%
solana
Solana (SOL) $ 132.48 2.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.494837 0.35%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.444244 3.11%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147814 5.24%

Kanada’da Celsius İçin Araştırma Başlatıldı

kanadada celsius icin arastirma baslatildi

Kripto borç verme platformu Celsius, geçtiğimiz aylarda iflas başvurusunda bulunmuştu. ABD’de iflas başvurusu süreci devam eden Celsius için Kanadalı düzenleyiciler araştırma başlattı.

Celsius’un Etkileri Kanada’da Araştırılacak

Kanadalı düzenleyiciler, New Jersey merkezli Celsius Network’ün milyarlarca dolarlık çöküşünün etkisini araştırmak için ABD’li meslektaşlarıyla ortaklık kurdu. Toronto merkezli Financial Post’un haberine göre, Celsius Kanada’da gerekli kurumlara hiçbir zaman kayıt olmamış olsa da ülkedeki yetkililer sonunun araştırma süreci için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile birlikte çalışma yürütüyor. Düzenleyiciler, iflas sonrası borç verenin eylemlerini incelemek için ABD ve Kanada’daki yargı bölgelerinde soruşturma başlatmış durumda.

kanadada celsius icin arastirma baslatildi 2

Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu (OSC) Celsius’un çöküşü ve ardından iflas sürecinin Kanadalı kullanıcılarını nasıl etkilediği noktasında da çalışmalar yürütüyor. Bununla birlikte Quebec’te, Autorité des Marchés Financiers (AMF) Celsius’un Haziran 2022 ortalarında almış olduğu para çekme işlemlerini dondurma çabasının sonuçlarını araştırıyor. Son olarak bir zamanlar 28 milyar dolarlık varlıkları yönetim altında tutan bir kripto kredi platformu olan Celsius Network Haziran ayında yaşanan olayların ardından varlıklarının yüzde 88’ini kaybettiğini açıklamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala