bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,851.72 0.72%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,541.57 0.87%
bnb
BNB (BNB) $ 604.99 2.50%
solana
Solana (SOL) $ 184.56 1.38%
xrp
XRP (XRP) $ 0.613474 1.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.639835 1.29%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.212894 6.55%

Kanada’da Bazı Kripto Paralara Kısıtlama Getiriliyor

kanadada bazi kripto paralara kisitlama getiriliyor

Birçok ülke kripto paralarla ilgili yeni yaptırımlar uyguluyor. Ülkeler ya kripto paraların kullanımı yasaklıyor ya da kripto paraları düzenlemek için çalışmalar yapıyor. Konuya ilişkin bir çalışmada Kanada’dan geldi. Kanada, bir yılda alınabilecek maksimum kripto para miktarı için 30.000 dolar limit belirledi. Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve Bitcoin Cash bu düzenlemeden muaf tutuldu.

Kanada’nın Yeni Kripto Kararı

Kanada merkezli kripto para borsaları Bitbuy ve Newton, kullanıcıları korumak amacıyla Ontario merkezli kullanıcılar için yıllık kripto satın alma limitini 30.000 dolar olarak belirledi. Ancak Bitcoin (BTC) olmak üzere, Ethereum (ETH)Litecoin (LTC) ve Bitcoin Cash (BCH) bu yeni düzenlemeden muaf tutuldu. Sonuç olarak, söz konusu karar, dört kripto para için yıllık alım limiti uygulanmayacak.

kanadada bazi kripto paralara kisitlama getiriliyor 1 1

Toronto merkezli kripto para borsası Newton, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

Bu değişiklikler sizin gibi kripto yatırımcılarını korumak ve yatırımcıların kripto varlıklarına yatırım yapmanın risklerinden haberdar olmalarını sağlamak için.

Ayrıca hatırlatacak olursak, Kanada’nın düzenleyici kurumu Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu (OSC) ve Crypto.com bir ön kayıt anlaşması imzaladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala