bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,699.33 1.53%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,094.97 0.65%
bnb
BNB (BNB) $ 561.22 1.52%
solana
Solana (SOL) $ 146.51 5.76%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499173 0.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.474484 4.35%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152307 1.14%

Kanada Merkez Bankası Kriptoyu Bir Tehdit Olarak Görmüyor

kanada merkez bankasi kriptoyu bir tehdit olarak gormuyor

Kripto paralar söz konusu olduğunda özellikle devletler ikiye ayrılmış durumda. Bir kısım ülkeler kripto paraları benimseyip üzerine çalışmalar yürütürken, diğer bir kısım ise yasaklamalara başvuruyor. Son olarak Kanada Merkez Bankasının yaptığı açıklamalara göre Kanada da kriptoyu benimsemeye devam ediyor.

Kanada, halihazırda kripto dostu ülkelerinden biri olarak kabul ediliyor. Şayet ülke Bitcoin ETF’sine izin veren ilk ülkelerden birisi. Ek olarak ülke Cambrige Bitcoin Enerji Tüketim raporuna göre, hash bakımından dördüncü ülke konumunda

kanada merkez bankasi kriptoyu bir tehdit olarak gormuyor 2

Kanada Kripto Konusunda İyimser

Kanada Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Paul Beaudry, 2021 Ontario Menkul Kıymetler Komisyonunda konuştu. Kripto konusunda önemli noktalara değinen Beaudry, kripto konusunda oldukça olumlu bir bakış açısı sergiliyor. Öyle ki Merkez Bankası Başkan Yardımcısı, kriptonun bir tehdit olmadığı görüşünde hemfikir.

Beaudry konuşmasının devamında şu detaylara yer verdi:

“Henüz kriptonun ekonomi için büyük bir sorun teşkil ettiğini düşünmüyoruz. Ancak bu çok yakından takip ettiğimiz bir alan. Yatırımcılar Bitcoin’i esas olarak kazanç sağlamak için satın aldığından, Bitcoin gibi klasik kripto para birimleri ödemelerde henüz büyük bir rol oynamıyor. Ödemelerde potansiyel olarak daha büyük bir rol oynayabilecek olan varlıklar, fiat para birimleri tarafından desteklenen stablecoin‘ler olarak karşımıza çıkıyor. Bu bizim de göz önünde bulundurduğumuz bir şey.”

Stablecoin’leri de göz önünde bulunduran Kanada, daha önce de çalışmalar yürüttüğü CBDC alanında yeni adımlar ile karşımıza çıkabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala