bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,933.00 3.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,562.87 2.27%
bnb
BNB (BNB) $ 582.96 2.35%
solana
Solana (SOL) $ 186.47 2.19%
xrp
XRP (XRP) $ 0.632187 3.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.652272 2.55%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.21972 20.21%

Kanada Bankalar Grubundan FTX Açıklaması

kanada bankalar grubundan ftx aciklamasi 2

Bir zamanlar dünyanın en büyük üçüncü kripto para borsası olan ve geçtiğimiz haftalarda iflasını açıklayan FTX’in bu çöküşü pek çok ülke tarafından yakından takip ediliyor. Kanada’nın bankacılık endüstrisi için ana lobi grubu, FTX hakkında açıklamalarda bulundu.

Kanada Bankalar Grubu FTX Konusunda Uyarıda Bulundu

Kanada’nın bankacılık endüstrisi için ana lobi grubu, hükümetin ülkenin ödeme sistemleri için daha iyi tüketici korumaları oluşturması gerektiği konusunda uyarıda bulunarak FTX ve Celsius Network’ün çöküşünü hatırlattı.

kanada bankalar grubundan ftx aciklamasi

Konu hakkında açıklama yapan Kanada Bankacılar Derneği Başkanı Anthony Ostler, “Bank of Canada’ya geçen yıl ödeme hizmeti sağlayıcılarını denetleme yetkisi verildi – bu, bankacılık sektörünün memnuniyetle karşıladığı bir karardır” ancak şimdiye kadar denetim çerçevesinde tüketici korumalarının olmaması ‘önemli bir eksiklik’ olarak tanımlanabilir.” dedi.

Ostler konuşmasında ayrıca şu ifadeleri kullandı:

Gelişmekte olan finans alanında ciddi ve gereksiz müşteri kayıplarına yol açan olağanüstü çöküşleri hepimiz gördük. Açık konulalım, bir sonraki FTX ya da Celsius’un Kanada’nın ödemeler ekosisteminden gelmesini istemiyoruz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala