bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,737.88 3.80%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,262.78 7.00%
bnb
BNB (BNB) $ 584.18 4.49%
solana
Solana (SOL) $ 154.23 7.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517113 5.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.491508 4.72%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.165449 5.81%

Justin Sun Kimdir ve Serveti Ne Kadar?

sec tron blockchain kurucusu justin suna dava acti

Bu yazımızda Tron’un kurucusu Justin Sun’ın kim olduğuna, geçmişte nerelerde çalıştığına, 2023 yılındaki servetinin ne kadar olduğuna ve milyarlarca dolarlık kişisel servetini nasıl elde ettiğine yakından bakacağız.

Justin Sun en popüler blockchain projelerinden Tron’un kurucusu ve CEO’sudur. Kripto paralar konusunda Çin’deki en etkili isimlerden biri olan Justin Sun, Forbes’un ’30 Yaş Altı 30 – Asya 2017′ listesinde en iyi girişimci ve lider olarak gösterilmiştir. Tron’u kurmadan önce Ripple’ın Çin temsilcisi olarak görev yapan Justin Sun ayrıca sosyal medya platformu Peiwo’yu kurdu.

2017 yılında içerik üreticilerini ödüllendirmeyi ve içerik üretim sürecinde aracıları ortadan kaldırmayı amaçlayan Tron’u kurdu. Justin Sun liderliğinde Tron’un piyasa değeri 2023 yılı itibariyle 7 milyar dolar seviyesinde. Tron’un Samsung, Poloniex ve BitTorrent gibi yüksek profilli şirketlerle ortaklıkları bulunuyor.

Justin Sun’ın Serveti Ne Kadar?

Kripto para topluluğunda serveti en çok merak edilen isimlerden biri Justin Sun. Zira ünlü kripto para girişimcisi daha önce Twitter, FTX, Credit Suisse gibi birçok şirketi satın almak için milyarlarca dolar teklifte bulunmuştu. Bununa birlikte çok kısa bir süre önce Justin Sun ABD’nin satacağı 41.500 BTC’yi %10 indirimli fiyattan satın almak için teklifte bulunmuştu. Hal böyle olunca Justin Sun’ın ne kadar servete sahip olduğu konusu soru işaretleri yaratıyor.

2023 yılında Justin Sun’ın servetinin 400 milyon dolar seviyesinde olduğu tahmin ediliyor.

Aktif bir kripto para yatırımcısı ve danışman olan Justin Sun, halihazırda blockchain, merkezsiz finans projeleriyle yakından ilgileniyor. Kripto para ve blockchain teknolojilerinin önde gelen savunucularından biri olan Justin Sun’ın Çin’de kripto paraların benimsenmesine ön ayak oluyor.

Justin Sun’ın kişisel servetini Tron ve Peiwo’nun yanı sıra kişisel yatırımlarından elde etti. Justin Sun’ın kişisel servetinin büyük bir kısmını kripto para sektöründen elde etti.

Justin Sun’ın Kripto Para Cüzdanı ve Sosyal Medya Hesapları

Justin Sun’ın bilinen kripto para cüzdanı (0x3ddfa8ec3052539b6c9549f12cea2c295cff5296) baktığımızda 2023 yılının Nisan ayı itibariyle 178,1 milyon doları olduğunu görüyoruz.

Justin Sun’ın portföyünde 97 milyon dolarlık Ethereum varlığı ve 75 milyon dolarlık BNB Smart Chain varlığı bulunması dikkat çekiyor.

Öte yandan Justin Sun’ın Twitter, Telegram, LinkedIn, Instagram ve YouTube dahil olmak üzere birçok sosyal medya platformunda hesapı bulunuyor.

Özetlemek gerekirse kripto para sektörünün önde gelen figürlerinden Justin Sun, popüler akıllı sözleşme destekli blockchain ağı Tron’un kurucusu ve CEO’sudur. Tron’u kurmadan önce Ripple’da çalışan ve sosyal medya platformu Peiwo’yu kuran Justin Sun’ın 2023 yılı tahminlerine göre 400 milyon dolarlık bir servete sahip olduğu tahmin ediliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala