bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,533.29 3.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,160.50 2.29%
bnb
BNB (BNB) $ 606.93 0.01%
solana
Solana (SOL) $ 148.64 5.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529413 2.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477925 5.38%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152481 5.46%

Justin Sun’dan Huobi İddialarına Yalanlama

Justin Sundan Huobi Iddialarina Yalanlama

Kripto para borsası Huobi Global hisselerinin satışı için görüşmeler yapıldığı iddia edildi. Borsa danışmanı Justin Sun, Huobi için alıcı aramadıklarını açıkladı. Sun, ayrıca ABD’nin satmayı planladığı Bitcoin’lere talip oldu.

Justin Sundan Huobi Iddialarina Yalanlama2

Justin Sun’dan Huobi Açıklaması

Huobi Global danışmanı Justin Sun, borsanın hisse satışı için görüşmeler yaptığı iddiasını yalanladı. Bloomberg’in haberine göre Justin Sun’ın geçen haftalarda potansiyel yatırımcılar ile görüşmeler yaptığı iddia edildi. Haberde Sun’ın şirket için ne kadar değer biçtiği ve nasıl bir teklif geldiğinin belli olmadığı kaydedildi. Görüşmelerin henüz erken aşamada olduğu da belirtildi.

32 yaşındaki kripto yatırımcısı Sun, Huobi Global’de hissesi olmadığını ifade ediyor. Kendisini şirketin danışmanı olarak tanımlayan Sun, ocak ayından bu yana borsayı desteklemek için kişisel servetinden 200 milyon dolar kullandı.

İddialara ilişkin açıklama yapan Justin Sun, “Huobi için herhangi bir alıcı aramıyoruz ve aramayacağız” dedi. Huobi sözcüsü, şirketin yeni bir sahip arama planı olmadığını söyledi. Bloomberg, kasım ayında Sun’ın About Capital aracılığıyla Huobi hisselerine 1 milyar dolar ödediğini bildirmişti.

Yaklaşık 10 yıl önce Çin’de kurulan Huobi Global’in pazar payı Çin’in yasaklarının ardından ciddi düşüş kaydetti. Huobi’nin pazar payı 2020’de yüzde 22’den yüzde 4’e geriledi. Borsa, Eylül 2021’den sonra operasyonlarının çoğunu Singapur ve Hong Kong’a taşıdı.

Diğer yandan Sun, Credit Suisse’in ardından ABD’nin Bitcoin’lerine de talip oldu. Sun, ABD’nin satmayı planladığı 41.500 BTC’yi yüzde 10 indirimle satın alabileceğini açıkladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala