bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,438.80 0.77%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,272.31 2.82%
bnb
BNB (BNB) $ 611.02 1.21%
solana
Solana (SOL) $ 159.09 3.24%
xrp
XRP (XRP) $ 0.543304 0.02%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.497822 2.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161891 2.67%

JPMorgan’dan Hindistan’da Blockchain Hamlesi

JPMorgandan Hindistanda Blockchain Hamlesi2

Bankacılık devi JPMorgan, Hindistan’da dolar işlemleri için yüzünü blockchain’e dönüyor. JPMorgan, ülkenin yeni uluslararası finans merkezinde blockchain tabanlı bankalararası dolar işlemleri için 6 banka ile iş birliği yaptı. Bu adım ile Hindistan’ın finans merkezi olmak için Singapur ve Dubai‘ye alternatif olabileceği ifade ediliyor.

JPMorgandan Kripto Piyasasi Icin Stablecoin Vurgusu

JPMorgan’dan Blockchain Adımı

JPMorgan, Hindistan’da dolar işlemleri için blockchain tabanlı 6 banka ile iş birliği yaptı. Bankanın Asya Pasifik Başkan Yardımcısı Kaustubh Kulkarni, bankaların deneyimlerinin analiz etmeleri için birkaç ay boyunda pilot proje yürüteceklerini açıkladı. Gerçek zamanlı blockchain destekli sistem ile işlemler 7/24 çalışır hale getirilecek. Pilot proje, JPMorgan’ın blockchain platformu Onyx üzerinden başlatılacak. Öncelikle Uluslararası Finansal Hizmetler Merkezi Otoritesi’nden onay alınacak.

ABD’li banka kendi bankacılık biriminin yanı sıra HDFC Bank, ICICI Bank, Axis Bank, Yes Bank ve IndusInd Bank gibi önde gelen kurumlarla ortaklık kurdu. Uluslararası Finansal Hizmetler Merkezi Otoritesinin onayının ardından JPMorgan’ın blockchain platformu Onyx kullanılarak başlatılacak. Onyx, JPMorgan‘ın blok zinciri tabanlı

Bu hamle ile Hindistan’ın yeni finans merkezinin Singapur ve Dubai‘ye alternatif olabileceği ifade ediliyor. Başkent Yeni Delhi’deki Gujarat International Finance Tec-City (GIFT City) ile bölgenin finans merkezi olmayı hedefliyor. Hindistan Merkez Bankası, GIFT City’de dolar cinsinden işlem gören yurtiçi teslimatsız bir vadeli işlem piyasası da başlattı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala