bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,038.77 1.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,545.55 1.31%
bnb
BNB (BNB) $ 612.96 4.18%
solana
Solana (SOL) $ 185.38 0.66%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62286 0.00%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.646487 0.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215188 0.18%

JPMorgan Varlıklı Müşterileri İçin Kurum İçi Bitcoin Fonunu Başlattı

jpmorgan varlikli musterileri icin kurum ici bitcoin fonu baslatti

ABD’li bankacılık devi JPMorgan’ın varlıklı müşterilerine kurum içi Bitcoin fonu sunmaya başladığı bildiriliyor.

Konuya aşina olan iki kaynağa göre, Bitcoin şirketi NYDIG ile ortaklaşa sunulan, pasif olarak yönetilen ve henüz müşterilerden herhangi bir yatırımı olmayan fon, bankanın özel müşterilerinin erişimine açıldı. JPMorgan ise konu hakkında herhangi bir açıklama yapmadı. 

Kaynaklar, Nisan ayı sonlarında açıklanan fonun müşterilere özel piyasalarda bulunan en güvenli ve en ucuz Bitcoin yatırım aracı olarak sunulacağını söyledi.

Bu ise bankanın Bitcoin şüphecisi CEO’su Jamie Dimon’ın bakış açısı ile örtüşüyor. Bitcoin’i şiddetle küçümsemesine rağmen Dimon, tekrar tekrar müşterilerin bu ürünleri istediğini ve bu nedenle JPMorgan’ın bunları güvenli bir şekilde sunma sorumluluğu olduğunu söyledi. Dimon Mayıs ayında Wall Street Journal’a şunları söylemişti:

“Bitcoin destekçisi değilim, Bitcoin umurumda değil. Öte yandan müşteriler ilgileniyor ve ben müşterilere ne yapacaklarını söylemiyorum.”

Kaynağın aktardığına göre uzun süredir aranan bu ürün, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) bir Bitcoin ETF’sini onayladığında, aynı zamanda bir Bitcoin ETF için ulaşılabilir bir liman görevi de görecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala