bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,897.00 3.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,575.40 2.49%
bnb
BNB (BNB) $ 582.68 2.46%
solana
Solana (SOL) $ 186.66 2.14%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628091 2.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.652253 1.76%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.223934 22.51%

JPMorgan: Resesyon Olasılığı Geriledi

jpmorgan resesyon olasiligi geriledi

Yüksek enflasyon nedeniyle merkez bankalarının faiz yükseltme adımları resesyon endişelerini tırmandırdı. Bazı ekonomistler resesyon ihtimalinin kaçınılmaz olduğunu belirtirken, geçen hafta Davos’a küresel ekonomik görünüme ilişkin olumsuz tahminler damga vurdu. Bankacılık devi JPMorgan ise resesyon olasılığının keskin şekilde azaldığı ifade etti.

jpmorgan resesyon olasiligi geriledi1

JPMorgan’dan Resesyon İhtimali Azaldı Tahmini

JPMorgan Chase tarafından hazırlanan model, finansal piyasalarda fiyatlanan bir ekonomik daralma olasılığının 2022 yılında görülen zirveden gerilediğini gösterdi. Modele göre yüksek kaliteli tahvillerden Avrupa hisse senetlerine kadar 9 varlık sınıfının 7’sinde yapılan fiyatlamalar resesyon olasılığının yüzde 50’den az olduğunu ortaya koydu. S&P 500’ün bir resesyon olasılığını hali hazırda yüzde 73 olarak fiyatladığını da belirten JPMorgan, bu oranın geçen yıl yüzde 98’e kadar çıktığını da hatırlattı.

Geçen hafta iş dünyası ve devlet liderlerinin buluştuğu Davos Zirvesi‘nde yapılan iki anket, resesyona kesin gözüyle bakıldığını ortaya koydu. WEF tarafından düzenlenen ankette ekonomistlerin üçte ikisi bu yıl için küresel resesyon tahmininde bulundu. Katılımcıların yüzde 18’i resesyonu ‘son derece olası’ diye nitelendirdi. PWC tarafından düzenlenen başka bir ankette de CEO’ların yüzde 73’ü küresel ekonomik büyümenin 12 ay içinde daralacağı tahmininde bulundu.

JPMorgan stratejisti Nikolaos Panigirtzoglou yaptığı açıklamada, “Varlık sınıflarının çoğu Çin’in yeniden açılması, Avrupa’da gaz fiyatlarının düşmesi ve ABD’de enflasyonun beklentilerden daha fazla aşağı gelmesi ile ile resesyon riskinin fiyatlandırılmasını istikrarlı şekilde azaltıyorlar. Piyasa, bir resesyona ekim ayında yaptığından daha düşük şans veriyor” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala