bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,323.23 3.47%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,144.01 2.52%
bnb
BNB (BNB) $ 608.04 0.07%
solana
Solana (SOL) $ 147.81 4.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527981 3.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475559 5.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151707 5.46%

JPMorgan, Kripto Grubuna Deneyimli İsmi Dahil Etti

jpmorgan kripto grubuna deneyimli ismi dahil etti

Finansal hizmetler alanında, 100’den fazla ülkede faaliyet gösteren JPMorgan, kripto grubunu genişletmeye devam ediyor. Şirket tarafından yapılan son açıklamada, kripto ile ilgili ödemeler grubuna eski Microsoft yöneticisinin dahil edildiği belirtildi.

JPMorgan, Kripto Ödemeler Grubunu Genişletiyor

Uluslararası finans kuruluşu JPMorgan, eski Microsoft yöneticisi Tahreem Kampton’ı bankanın ödemeler grubunda kıdemli ödeme yöneticisi olarak işe aldı. Firma tarafından yapılan açıklamada, Tahreem Kampton’ın şirketteki odak noktası Blockchain teknolojisi ve dijital ekosistem de dahil olmak üzere ödemelerin geleceği olacak. JPMorgan tarafından yapılan açıklamada, “Tahreem Kampton, ödeme endüstrisinin ve dolayısıyla müşterilerin gelişmesine ve büyümesine yardımcı olmak için düşünce liderliğini yönlendirmeye odaklanan kıdemli bir ödeme yöneticisi olarak JP Morgan Payments’a katıldı. Tahreem Kampton, özellikle ödemeler, Blockchain ve JPMorgan’ın zaten güçlü bir temel oluşturduğu dijital ekosistemdeki kilit ortaklarla ortak inovasyona öncülük edecek.” ifadesi kullanıldı.

jpmorgan kripto grubuna deneyimli ismi dahil etti 2

JPMorgan yıllardır kripto endüstrisinde ve Blockchain teknolojisinde aktif olarak varlık gösteriyor ve 2020 yılında kurulan Onyx bölümü de dahil olmak üzere kripto para birimi ve Blockchain hedeflerini desteklemek adına agresif bir şekilde işe alımlar yapmaya devam ediyor. JPMorgan çatısı altındaki bu birim, toptan ödeme işlemleri için Blockchain tabanlı bir platformun küresel bir bankada kurulması nedeniyle dünyanın ilk teklifi olmuştu. Geçtiğimiz yıl, bankanın ödemeler için Blockchain tabanlı bir sistem geliştirmek için Almanya merkezli sanayi grubu Siemens ile ortaklık kurduğu açıklanmıştı. JPMorgan ayrıca metaverse alanına giren ilk banka olmuş ve Şubat 2022’de Blockchain teknolojisine dayalı sanal bir dünya olan Decentraland’a katılmıştı.

Tahreem Kampton, LinkedIn profiline göre 1998 yılından beri yazılım devi Microsoft’ta çeşitli görevlerde bulundu ve Ocak 2021 tarihinde kurumsal sayman ve baş yatırım görevlisi oldu. Bu yılın başlarında Microsoft’tan emekli olan Tahreem Kampton, bu tarihten itibaren bazı şirketlerin danışma kurullarının bir parçası oldu. Tahreem Kampton konu hakkında yaptığı açıklamada, “Bilgi, varlık ve değerin fiziksel, dijital ve sanal dünyalar arasında, sınırların ötesinde ve hatta metaverse evreninde sorunsuz bir şekilde aktığı yeni bir manzara görüyoruz.” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala