bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,143.19 1.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,161.03 0.83%
bnb
BNB (BNB) $ 611.89 2.03%
solana
Solana (SOL) $ 147.83 2.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52521 0.58%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473622 0.75%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151635 1.28%

JPMorgan: FinTech Şirketleri Dijital Üstünlük İçin Bankalarla Savaşacak

jpmorgan fintech sirketleri dijital ustunluk icin bankalarla savasacak

Yatırım bankası ve finansal hizmetler devi JPMorgan, müşterileri için yayımladığı yeni bir notta, Bitcoin’in uzun vadeli beklentileri konusunda iyimser olduğunu söylemekle birlikte “gerçek COVID-19 sonrası hikaye” olarak gördüğü şeye odaklandı: bankalar ve fintech arasındaki savaş. Kripto para biriminin kalıcı olduğunu söyleyen bir alt başlığın yer aldığı notta şu ifadelere yer verildi:

“Bitcoin’in ‘alternatif’ bir para birimi olarak altınla rekabeti, Y kuşağı yatırımcıları evreninin daha önemli bir bileşeni haline geldikçe ve geleneksel altın yerine ‘dijital altın’ tercihleri göz önüne alındığında muhtemelen devam edecektir.”

Y kuşağı ve kripto para ilişkisi, büyük bankalar arasında yaygın bir yaklaşım. Tüm dalgalanmalara, enerji maliyetlerine ve bunu gerçekten bir değişim aracı olarak kullanamayacağınız gerçeğine rağmen, Bitcoin Y kuşağı arasında inkar edilemez bir şekilde popülerdir.

Geçen Kasım ayında bir BlackRock yöneticisi olan Rick Rieder, “y kuşağının teknoloji ve kripto para birimi duyarlığı gerçek” ifadelerini kullanmıştı.

Bununla birlikte J.P. Morgan’ın raporu, Bitcoin’in Covid-19 sonrası dönemin büyük mali hikayesi olarak gösterilen şeyin yalnızca bir  “yan gösteri” olduğunu ileri sürdü. Notta şu ifadeler yer alıyor:

“Fintech inovasyonu ve dijital para birimlerine olan artan talep, çevrimiçi girişimlerin yükselişi ve dijital platformların kredi ve ödemelere genişlemesiyle birlikte gerçek bir Covid-19 hikayesidir.”

J.P. Morgan’ın tahminlerine göre, şu anda 1 milyar doları aşan bir piyasa değerine sahip 58 fintech şirketi var ve bunların çoğu yakında “dijital üstünlük” için bankalarla savaşacak. Tesla’nın Bitcoin’e yaptığı 1.5 milyar dolarlık yatırım konusunu da değerlendiren müşteri raporu J.P. Morgan’ın diğer ana akım şirketlerin de aynı olayı takip etme olasılığının düşük olduğuna inandığını yineledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala