bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,244.14 2.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,897.32 3.37%
bnb
BNB (BNB) $ 527.53 1.96%
solana
Solana (SOL) $ 130.42 1.48%
xrp
XRP (XRP) $ 0.472283 4.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.428202 4.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.141253 4.05%

JPMorgan Chase, Fintech Girişimi Renovite’i Satın Alıyor

JPMorgan Chase Fintech Girisimi Renovitei Satin Aliyor

Günümüzde bankacılık ve finans alanında yaşanan gelişim rüzgârı oldukça hızlanmış durumda. Bir tarafta yeni teknolojiler geliştirilirken diğer taraftan yeni satın alımların sayısı giderek artıyor. Son olarak JPMorgan Chase, Stripe ve Block ile rekabette elini güçlendirmesi için Renovite’i satın alıyor.

JPMorgan Chase Fintech Girisimi Renovitei Satin Aliyor 1

JPMorgan Chase, Fintech Girişimi Renovite’i Bünyesine Katacak

CNBC tarafından paylaşılan bilgilere göre JPMorgan Chase, sektördeki artan rekabette elini güçlendirmek için yeni nesil fintech girişimi Renovite’i satın almayı kabul etti. Bu satın alımı önemli bir adım olarak nitelendiren banka, California merkezli Renovit’i satın almanın, bankanın yatırımcılara yeni hizmetler sunma yeteneğini hızlandıracağını vurguladı.

Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey ile tanınan tepe şirket Block, son dönemde aktivitelerini hızla artmış durumda. Hem yatırımlarını hem de hizmetlerini geliştiren şirket, aynı zamanda Stripe ile de rekabet ediyor. Öyle ki ödeme şirketi Stripe ile de yakın rekabette olan Block, JPMorgan’ın planları doğrultusunda önemli rakipler arasında yer alıyor.

Son olarak bankanın bu satın alımının ilk olmadığını belirtelim. Öyle ki banka 2020′nin sonlarından bu yana, bir ESG yatırım platformundan İngiltere merkezli bir Roboadvisor’a kadar, en az beş startup daha satın almıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala