bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,357.51 4.95%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.31 3.84%
bnb
BNB (BNB) $ 562.99 4.44%
solana
Solana (SOL) $ 144.87 8.92%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502215 2.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469086 4.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152974 4.72%

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, Bitcoin için Konuştu

jamie dimon

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, bir röportajda Bitcoin’e yönelik geçmişteki şüpheciliğini yineledi ve çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bitcoin’in geleceğin aptal altını olup olmadığı sorulduğunda, Dimon, Bitcoin’in altında yatan gerçek bir değerin olmadığını söyledi.

Bitcoin konusunda önceki görüşlerini yineleyen Dimon, Bitcoin’in spekülatif bir varlık olmakla birlikte değerinin olmadığını belirtti:

“Gerçek bir değeri yok. Ek olarak düzenleyiciler, tam bir cehennemi düzenleyecekler.”

İçsel değer yanılgısı, Karl Marx tarafından kullanılan ve ekonomide temel olan bir yaklaşımdır. Muhafazakar ekonomistler bugün hala bu kavramı kağıt paraya kıyasla altına uygularlar. Ancak kripto para konusunda değer sahibi hiçbir varlığın değerini temsil eden bir somut varlık yoktur. Bu kripto varlıklara değer sağlayan şey insanların ona olan güvenidir.

bitcoin 7iCO cover

JPMorgan CEO’su Bitcoin’e Karşı Çıkıyor

Ekonomist Dr. Gary North, FEE için ” The Fallacy of ‘Intrinsic Value'” başlıklı bir makalesinde, tarihsel değerin genellikle içsel değerle karıştırıldığını savunur. Altın, tarihsel olarak çoğu insan tarafından kabul edildiğinden ve servet depolamak için kullanıldığından, bazıları, serveti depolamak ve takas etmek için böyle bir değerin altına içkin olduğuna inanma eğilimindedir, ancak durum böyle değildir.

Uzmanlara göre Dimon, Bitcoin ekonomisinin yanı sıra, Bitcoin’in teknik yönlerini de göz ardı ediyor. Öyle ki Bitcoin değiştirilemez ve kontrol edilemez bir varlıktır. Tüm kullanıcılara eşit davranıldığı ve tüm işlemlerin aynı devletten bağımsız kurallar tarafından doğrulandığı eşler arası bir para birimidir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala