bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,051.16 3.98%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,129.84 4.70%
bnb
BNB (BNB) $ 610.13 0.44%
solana
Solana (SOL) $ 145.95 8.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521164 4.39%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472398 5.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150604 7.37%

JPMorgan Blok Zinciri Teknolojisine Yatırım Yapıyor

JPMorgan Blok Zinciri Teknolojisine Yatirim Yapiyor

JPMorgan Chase artık blok zincirinin karlılığını kabul ediyor ve dijital para birimi ve blok zinciri çalışmasına adanmış yeni bir iş alanı yaratıyor.

İlk kez açıklandıktan bir buçuk yıl sonra JPM Coin – JPMorgan Chase’in şirket içi  stabilcoini – şu anda büyük bir uluslararası teknoloji firması tarafından 24 saat sınır ötesi ödemeler için kullanılıyor.

27 Ekim tarihli bir rapora göre, teknolojinin verimliliği artırdığına ve maliyetleri düşürdüğüne dair kanıtı, bankanın teknolojinin vaatlerine ve karlılığına olan güvenini güçlendirdi. Daha fazla ticari müşterinin stabilcoin kullanmak için kaydolacağı beklentisiyle JPMorgan, dijital para birimi ve blok zinciri çalışmasına adanmış özel bir işletme yarattı.

“Onyx” olarak adlandırılan yeni iş birimi 100’den fazla personele sahiptir ve CEO olarak Umar Farooq tarafından yönetilmektedir. JPMorgan’ın küresel toptan ödemeler başkanı Takis Georgakopoulos gazetecilere şunları söyledi:

“Araştırma ve geliştirmeden gerçek bir iş haline gelebilecek bir ticarileştirme dönemine geçiyoruz.”

PayPal’ın kripto paralarla ilgili son haberi; blockchain aslında onları para kazanmak için yerleşik işletmecinin güveni artıyor gibi görünüyor. JPMorgan’ın teknoloji ile şimdiye kadarki deneyleri ve geliştirmeleri birkaç temel alana ayrılabilir.

İlk olarak megabank, 2017’den beri 400’den fazla katılımcı banka ve şirketi içeren blok zinciri tabanlı bir Bankalararası Bilgi Ağı’nın pilot uygulamasını hayata geçiriyor. JPMorgan, artık Liink olarak yeniden markalanan ağın, sınır ötesi toptan ödemelerdeki ilgili bankaların karmaşık etkileşimleri için önemli verimlilik tasarrufu sağlayabileceğine inanıyor. JPMorgan, 100’den fazla farklı ülkede günlük 6 trilyon doların üzerinde sınır ötesi toptan ödeme akışlarını kendisi karşılamaktadır.

Banka ayrıca, “yüzlerce ve milyonlarca” kağıt çekleri işlemek için mevcut, modası geçmiş sistemi yenilemek için blok zincirinin kullanışlılığını da belirledi. Blok zinciri ve dijitalleştirme, güvenli bir şekilde bu alışverişin fiziksel yönlerini tamamen ortadan kaldırabilir. Georgakopoulos, yeni bir blockchain sisteminin ticari lansmandan aylar sonra geldiğini söyledi.

Son olarak, JPMorgan, küresel merkez bankaları için yeni ödeme yolları ve gelişen merkez bankası dijital para birimleri için blok zincirine güveniyor. Georgakopoulos, Çin ve Singapur’a işaret ederek, CBDC’nin benimsenme olasılığının “çok yüksek” olduğuna olan güvenini ifade etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala