bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,437.87 0.73%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.77 0.11%
bnb
BNB (BNB) $ 590.17 2.55%
solana
Solana (SOL) $ 187.35 0.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.622166 0.00%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.648957 0.27%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.199431 8.35%

Paylaş

JPMorgan Analistleri, Bitcoin Yerine Ethereum Öneriyor

jpmorgan analistleri bitcoin yerine ethereum oneriyor

Dünyanın en değerli kripto varlıklar listesinin ilk iki sırasında Bitcoin ve Ethereum yer alıyor. Bitcoin’in liderlik ettiği listede Ethereum onun hemen altında. İkili arasında uzun zamandır devam eden bir rekabet var. Son olarak, JPMorgan analistleri Bitcoin yerine Ethereum tercih edilmesinin gerektiği yönünde bir rapor yayımlayarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

JPMorgan Analistleri, Bitcoin ve Ethereum Karşılaştırması Yaptı

Yakın zamanda yayımlanan bir raporda, piyasa stratejisti Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki bir JPMorgan analist ekibi, yüksek faiz oranlarına dikkat çekti. Tıpkı geleneksel altında olduğu gibi bu oranların Bitcoin için de zararlı olabileceği söyleniyor. Diğer yandan, Ethereum Blockchain ağı, DeFi ve NFT’lerin güç merkezi olduğundan, çok daha geniş kullanım durumları sunuyor.

jpmorgan analistleri bitcoin yerine ethereum oneriyor 2

Geçen yıl, koronavirüs pandemisi nedeniyle dünyanın tamamen karantinadaydı. Bu da ekonomik yavaşlamayı, düşük faiz oranlarına ve tahvil yatırımlarına neden oldu. Dolayısıyla nakit akışında ve enflasyonda da artış yaşandı. Bitcoin, enflasyona karşı bir koruma oluşturma algısı yarattığı için bu senaryoda elini kuvvetlendirdi. Şimdi sie merkez bankaları güçlü enflasyonu frenlemek için hamleler yapıyor. Bu da faiz oranlarını ve tahvil getirilerini bir kez daha yükselişe başlatabilir.

Panigirtzoglou‘nun raporda şu sözleri yer alıyor:

“Tahvil getirilerindeki artış ve para politikasının nihai olarak normalleşmesi, bir dijital altın biçimi olarak Bitcoin üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturuyor, aynı şekilde daha yüksek reel getiriler geleneksel altın üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturuyor.”

Diğer yandan yukarıda da belirttiğimiz gibi Ethereum, DeFi ve NFT dünyasının arkasındaki ana itici güç oldu. Rapora göre, bunlar da daha büyük piyasa güçlerinin token fiyatını çok fazla etkilemeyeceği varsayımına yol açtı.

Rapordaki bir diğer önemli faktör ise Ethereum‘un daha çevre dostu bir teknolojiye geçmiş olması. Bitcoin‘in Proof-of-Work algoritmasını kullanması da bir Ethereum’a göre bir dezavantaj. Ethereum’da ise Proof-of-Stake mekanizmasına geçiş yaşanıyor. Bu da P Morgan’a göre, doğrulama ve güvenlik sistemini çok daha enerji verimli ve yatırımcılar için tercih edilen bir seçim haline getiriyor.

Raporun genel sonucunda her iki varlığın da şu anda oldukça değerli olduğu ve yüksek oynaklıkları nedeniyle kurumsal yatırımcılar için tercih edilen bir seçenek olmadığı belirtiliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hazal Orta

Hazal, 1990 yılında, ailenin tek çocuğu olarak, İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. Hayatının ilk 18 yılını İstanbul’da geçirdikten sonra üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği okumak için Isparta’nın yolunu tuttu. Eğitim hayatı boyunca yalnızca stajlarda turizm sektörüyle ilgilendi. Üniversite eğitiminin ilk yıllarında Work&Travel programıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde üç aylık bir turizm deneyimi elde etti ve bu kariyerini, burada noktaladı. Eğitimi boyunca hiçbir gün bile turizmde bir kariyer hedeflemediği için okul biter bitmez kendine yeni bir çıkış aradı. Yazmaya ve yazılı basını takip etmeye olan ilgisiyle birlikte de kendini bilgisayar başında haber yazmaya çalışırken buldu. Editörlük kariyerine 2012 yılında, otomobil haberleri yazmaya çabalayarak başlayan Hazal, kariyerinin ilk yıllarında hem haberciliğin hem de dijital yayıncılığın dinamiklerini öğrenmeye başladı. SEO kelimesiyle tanışması da bu yıllara dayanıyor. Yaklaşık 6 yıl boyunca yerli ve yabancı basını yakından takip ederek en doğru bilgiyi, hızlı ve sade bir şekilde okurlarla buluşturmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendi. 6 yıllık bu otomotiv haberleri geçmişinin ardından ise soluğu teknoloji basınında aldı. Teknoloji basınındaki kariyerine Yazı İşleri Müdürü olarak başlayan Hazal, içerik üretiminin yanında yönetimi konusunda da önemli deneyimler elde etti. Bu süreçte hem teknoloji hem de otomotiv basınındaki bazı dergilerde de Yazı İşleri Müdürü ve Editör olarak görev alarak, basılı yayınlara dair de tecrübeler edindi. Farklı ekiplerle ve farklı sektörlerde çalışmanın çok yönlülüğe önemli katkılar sağladığını düşünen Hazal, yeni dönemde ise uzun suredir heyecan duyduğu blockchain teknolojisine daha fazla ilgi göstermeye başladı ve kariyerine de, teknolojiyle olan dirsek temasını kesmeden, bu doğrultuda devam etmeye karar verdi. Teknolojinin kanatları altındaki blockchain, NFT ve kripto para terimlerine aşina olan Hazal’ın yolu da böylelikle Kriptomeda ile kesişmiş oldu. BTCHaber.com'da Yönetici Editör görevini üstlenen Hazal, yazmaya bu çatı altında devam ediyor. Boş zamanlarında farklı alanlarda okumalar yapan Hazal, iyi yazmanın çok okumaktan geçtiğine inanıyor. Bilgisayar başından kalktığında ise soluğu dijital içerik platformlarında alıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala