bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,175.19 3.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,139.87 3.31%
bnb
BNB (BNB) $ 603.42 0.37%
solana
Solana (SOL) $ 145.95 7.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523868 4.50%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471582 6.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149696 7.56%

JP Morgan CEO’su: 6 veya 7 Faiz Artışı Olabilir

jp morgan ceosu 6 veya 7 faiz artisi olabilir

Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararlarına ilişkin tahminler devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde belirttiğimiz üzere Goldman Sachs ekonomistleri, bir tahminde bulunmuştu. Bu kez JP Morgan CEO’su Jamie Dimon‘dan bir tahmin geldi. JP Morgan CEO’su Jamie Dimon, Fed’in bu sene enflasyon nedeniyle piyasaların beklentisinden daha fazla faiz artırabileceğini söyledi.

JP Morgan CEO’su Fed’den 7 Faiz Artışı Bekliyor

JP Morgan CEO’su Dimon, Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Jamie Dimon analistlere Fed’in enflasyonla mücadele etmek için faizleri 6-7 kez artırması gerekebileceğini söyledi. Fed’in enflasyondaki yükselişle mücadele edeceklerine dair açıklamalarıyla piyasada şimdiden bu yıl için faiz artışı beklentileri yükseldi.

jp morgan ceosu 6 veya 7 faiz artisi olabilir 2
JP Morgan CEO’su Jamie Dimon

Bir süredir beklenen ABD aralık ayı enflasyon verileri geçtiğimiz günlerde yüzde 7 olarak açıklandı. Ayrıca Fed yetkilileri de Mart ayında faiz artışının başlayabileceğine dair sinyaller veriyor.

JP Morgan’ın dördüncü çeyrek bilançosunun açıklandığı toplantıda konuşan Jamie Dimon şunları söyledi:

Benim düşüncem 4’ten daha fazla faiz artışı olacağı yönünde. 6 veya 7 olabilir. Tüketici güçlü, şirketler çok iyi durumda. Büyüme açısından durum oldukça iyi görünüyor, tek sıkıntı enflasyon.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala