bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,472.88 1.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.05 1.79%
bnb
BNB (BNB) $ 588.44 0.17%
solana
Solana (SOL) $ 188.19 2.72%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62243 1.79%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.64864 0.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216624 9.90%

Joe Biden, OCC Başkanlığına Saule Omarova’yı Düşünüyor

joe biden occ baskanligina saule omarovayi dusunuyor

ABD Başkanı Joe Biden, ülkenin önemli regülasyon kurumlarından biri olan Para Denetleme Ofisi Başkanlığına (OCC) kripto para eleştirileriyle bilinen bir ismi aday gösterebilir. İddialara göre, Biden’ın adayı ünlü hukuk profesörü Saule Omarova olacak.

Eğer iddialar doğru çıkarsa, Saule Omarova önümüzdeki hafta, Para Birimi Denetleme Ofisi’ne katılabilir. Bu arada OCC’nin asıl hedefinin aralarında JPMorgan Chase & Co., Bank of America Corp. ve Citigroup Inc.’in de bulunduğu, ülkenin en büyük kredi kuruluşlarını denetlemek olduğunu belirtelim.

Aday olarak gösterilmesi beklenen Omarova, daha önce bankacılığı değiştireceğine dair açıklamalarıyla gündem olmuştu. Omarova‘nın göreve gelmesi durumunda, Wall Street’i kontrol eden düzenlemelerin sıkılaştırması ve sektör üzerinde katı kurallar uygulaması bekleniyor. Bununla beraber Biden yönetiminin Omarova’nın tutumunu destekleyip desteklemeyeceği de hala şüpheli.

Joe Biden OCC Baskanligina Saule Omarovayi Dusunuyor 1

Saule Omarova, Kripto Paralara Şüpheyle Yaklaşıyor

Cornell Üniversitesi’nde şu anda hukuk profesörü olan Saule Omarova, kripto paraların özel bankacılık sektörünün işlevsiz bölgelerinden yararlandığını düşünüyor. Profesör, bankacılık hukuku ve kurumsal finans üzerine üniversitede çalışmalarını sürdürüyor.

ABD Merkez Bankası’nın, özel bankalar yerine tüketici bankacılığı hizmetleri sağlaması gerektiğini savunan profesör, kripto paralara şüpheyle yaklaşıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala