bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,365.44 0.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,971.86 0.88%
bnb
BNB (BNB) $ 534.18 0.55%
solana
Solana (SOL) $ 133.09 0.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.481779 2.59%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.439432 1.57%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144994 1.51%

Jeremy Siegel: BTC, Enflasyona Karşı Altının Yerini Alıyor

jeremy siegel btc enflasyona karsi altinin yerini aliyor 2

Pennsylvania Üniversitesi Wharton Okulu’nda Finans Profesörü Jeremy Siegel Bitcoin (BTC) ve enflasyon hakkında açıklamalarda bulundu. Jeremy Siegel Bitcoin’in genç yatırımcılar arasında popülerlik kazandığına inanıyor. Ayrıca CNBC ile yapılan bir röportajda Siegel, Bitcoin‘i, enflasyon riskinden korunma aracı olarak gördüğünü vurguladı.

Jeremy Siegel: BTC Enflasyon Riskinden Korunma Aracı Oluyor

Küresel finans ekosisteminde adını sıkça duyduğumuz Pennsylvania Üniversitesi Wharton Okulu’nda Finans Profesörü Jeremy Siegel, Bitcoin‘in özellikle yeni neslin gözdesi olduğunu vurguladı. Bu ilgi ile beraber Siegel, zamanla Bitcoin‘in enflasyon riskinden korunma aracı olduğunu düşünüyor. Siegel konu ile ilgili olarak şu şekilde konuştu:

jeremy siegel btc enflasyona karsi altinin yerini aliyor
Pennsylvania Üniversitesi Wharton Okulu’nda Finans Profesörü Jeremy Siegel

Gerçekle yüzleşelim, bence genç yatırımcıların çoğunun kafasında bir enflasyon koruması olarak Bitcoin (BTC) altının yerini aldı. Dijital paralar artık Y kuşağının yeni altınları olabilir. Genç neslin, Bitcoin’i altının yerine geçtiği bir gerçek.

Ayrıca altının performansı hakkında da yorum yapan Siegel, emtianın hayal kırıklığı yaratmaya devam ettiğini söyledi.

Bu konuda Siegel yanlız değil. Onu gibi düşünen bir diğer isimde ABD merkezli önde gelen bir riskten korunma fonu yöneticisi ve Bridgewater Associates’in kurucusu Ray Dalio var. Ray Dalio ise konu ile ilgili olarak, yatırımcıların Bitcoin‘i tıpkı altın gibi bir servet deposu olarak görmeye başladıklarını ve aynı zamanda enflasyon koruması olarak görmeye başladıklarını belirtti.

Son olarak bugün ülkemizde 2021 yılının son enflasyon verisi açıklandı. Enflasyon verilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala