bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,026.89 3.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,050.32 2.53%
bnb
BNB (BNB) $ 548.54 2.99%
solana
Solana (SOL) $ 139.87 6.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499285 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455671 2.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150809 2.51%

Japonya’ya Yeni Başbakan Geliyor: Ülkedeki Kripto Para Pazarı Nasıl Etkilenecek?

Japonyaya Yeni Basbakan Geliyor Ulkedeki Kripto Para Pazari Nasil Etkilenecek scaled

Yeni Japonya Başbakanı olmaya hazırlanan Yoshihide Suga, dijital para birimi hakkında halka birkaç açıklama yaptı ancak kripto varlıklarını vergilendirmeye yönelik tutumu olduğu görülebiliyor.

71 yaşındaki Suga, 14 Eylül’de Japonya’nın Liberal Demokrat Partisi’nin lideri olarak seçildikten sonra ülkenin yeni başbakanı olmaya hazırlanıyor – Shinzo Abe’nin sağlık sorunları nedenleriyle istifa ettiği biliniyor.

Suga, Japonya merkezli kripto para borsası Mt. Gox’un çöküşü sırasında Baş Kabine Sekreteri olarak görev yaptı. Gox ve Coincheck borsasının 2018’deki 500 milyon dolarlık hacklenme skandalına karışmıştı. Vergi artışlarını “kaçınılmaz” olarak nitelendiren Abe’den farklı olan Suga, daha sonra bu açıklamalarının bazılarını geri aldı. Gelecekteki Başbakan bir zamanlar Bitcoin ( BTC ) işlemlerinin “vergilendirmeye tabi” olması gerektiğini de belirtmişti.

Suga 2014’teki kabine toplantısında “Sağduyu gereği, işlemler ve sonradan elde edilen kazançlar varsa, Maliye Bakanlığı’nın nasıl vergi koyabileceğini düşünmesi doğaldır” dedi.

Suga’nın mevcut vergi yasalarında yapılan değişiklikler üzerindeki herhangi bir siyasi etkisi, Japonya’daki dijital varlıkların gelişimini etkileyebilir.

Abe’nin İstifasının Kripto Paralara Etkisi

Abe, 2012’den bu yana Japonya’nın Başbakanı olarak görev yaptı ve bu süre zarfında ülke resmi olarak Bitcoin ve dijital para birimlerini para olarak tanıdı ve sonunda kripto para için bir düzenleyici çerçeve oluşturdu. 2019’da kabul edildikten sonra Japon Temsilciler Meclisi, Mayıs ayında kayıtlı kripto para borsaları için ülkenin Ödeme Hizmetleri Yasası’ndda değişiklikler yapmaya başladı.

İstifa etmeden önce eski başbakan, blockchain gibi yeni ortaya çıkan teknolojilere “yakından dikkat etmek” istediğini söylemişti. 2019 bütçe komitesi toplantısında Abe, teknolojinin “BT işletmelerinin yanı sıra kripto para birimleri gibi finansal alanların geliştirilmesine izin verdiğini ve çeşitli alanlarda kolaylık ve güvenliği artırmak için büyük bir potansiyele sahip olduğunu” söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala