bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,130.91 4.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,100.58 4.90%
bnb
BNB (BNB) $ 604.52 0.47%
solana
Solana (SOL) $ 143.15 9.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515305 4.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46508 6.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148667 7.42%

Japonya’nın Kripto Şirketlerine Vergi Baskısı

japonyanin kripto sirketlerine verdigi vergiler 1

Japonya kripto para konusunda baskıcı tavırları ile biliniyor. Japonya’nın uyguladı ağır kripto vergileri, kripto şirketlerini ülke dışına çıkmaya zorluyor. Bu nedenle kripto şirketleri vergilere düzenleme getirilmesini talep ediyor. Japonya yönetim tarafından yapılan son politika açıklamalarına bakıldığında, kripto şirketlerinin bu isteklerinin dikkate alınmadığını görülüyor.

Japonya Kripto Vergilerini Artıyor

10 Aralık tarihinde Japonya koalisyonu, 2022 mali yılı için token listelerini vergiye tabi tutan vergi yasa tasarısını onaylamıştı. Bu tasarı kapsamında token’lar, aktif bir piyasada listelendikten sonra yatırımcılar satmasalar bile vergi ödemekle yükümlü durumdalar.

japonyanin kripto sirketlerine verdigi vergiler 2

Japonya’nın kripto şirketlerine uyguladığı bu vergisi politikası, kripto projesi kurucularını Japonya’daki varlıklarını feshetmeye ve başka ülkelere taşımaya itiyor. Bununla birlikte Blockchain danışmanlık şirketi Gracone’nin kurucusu Mai Fujimoto ise belirsiz düzenlemeler ve yüksek vergilerin, Japonya’da ciddi bir sorun yaratarak şirketlerin Japonya’dan taşınan birçok proje olduğunu belirtiyor.

Ülkeden çıkış yapan ülkelerden biri olan Astar Network, yaşanan bu ayrılığın Japonya’da belirsiz düzenlemelerden kaynaklandığını açıkladı. Bunun yanında bazı girişimciler, ayrılmalarının ek bir nedeni olarak yerel blok zinciri endüstrisini büyütmek için destekleyici politikaların eksikliğini öne sürüyor.

Hatırlatmak gerekirse; bu yılın başlarında Japonya’nın Finansal Hizmetler Ajansı (FSA), kripto para borsalarının seyahat kuralını uygulamaya koyması için harekete geçti. Aynı bildirime göre, Japonya Sanal Varlıklar ve Kripto Varlıklar Borsası Birliği’nin (JVCEA) Nisan 2022’ye kadar kendi kendini düzenleme kurallarını getirmesi bekleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala