bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,444.73 1.18%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,002.12 0.45%
bnb
BNB (BNB) $ 545.22 0.83%
solana
Solana (SOL) $ 139.25 3.65%
xrp
XRP (XRP) $ 0.489214 1.46%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.447074 0.51%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148469 0.01%

Japonya’daki Kripto Borsaları, Seyahat Kuralı Çıkmazında

japonyadaki kripto borsalari seyahat kurali cikmazinda

Japonya’daki kripto para borsaları, seyahat kuralı uygulaması için gün sayıyor. Diğer yandan borsalar, kuralık kapsamını büyük kripto paralarla sınırlamak için düzenleyicilerle müzakere halinde.

Japonya’daki Kripto Borsaları Seyahat Kuralı Konusunda Karıştı

G7 ülkeleri arasında kurulan Financial Action Task Force (FATF), uluslararası karapara aklamanın önlenmesi için çalışıyor. FATF’nin uygulamalarından biri de seyahat kuralı. Kural, illegal işlemlerle etkili bir mücadele ortaya konulabilmesi ve yasalarla uyumluluk açısından kriptopara borsalarının birbiri ile veri paylaşmasını öngörüyor.

Bu yılın başlarında Japonya’nın Finansal Hizmetler Ajansı (FSA), kripto para borsalarının seyahat kuralını uygulamaya koyması için harekete geçti. Aynı bildirime göre, Japonya Sanal Varlıklar ve Kripto Varlıklar Borsası Birliği’nin (JVCEA) Nisan 2022’ye kadar kendi kendini düzenleme kurallarını getirmesi bekleniyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan bir sözcü, Japonya’daki şirketlerin birbirlerine kullanıcılar hakkında tanımlayıcı bilgiler vereceğini ancak, düzenleyiciye kullanıcıları verilerini göndermek zorunda kalmayacağı söyledi.

JVCEA Başkan Yardımcısı ve Kripto Borsası BITPoint Başkanı Genki Oda CoinDesk’e yaptığı açıklamada “Sistemimizi değiştirmeliyiz” dedi.

japonyadaki kripto borsalari seyahat kurali cikmazinda 2

Konuya dair konuşan isimlerden biri de Kraken Japonya Genel Müdürü Takeshi Chino oldu. Chino, tanınan sürenin kısa olmasından yakındı. Chino, çoğu borsanın satıcılar tarafından önerilen mevcut çözümleri kullanmak istediğini ve birlikte çalışabilirliği tartıştıklarını, ancak şu ana kadar “net bir cevap” bulunmadığını söyledi.

Endişelerden bir diğeri de tüm varlıkların kapsanmasının borsalara ağır bir uyum yükü getirecek olması. Chino, küçük tokenlar dahil tüm varlık sınıflarıyla başlanmasının tüm üye borsalarıyla uyumlu olup olmayacağından emin olmadıklarına dikkat çekti.

Seyahat kuralı şirketler arasında uygulanacak olsa da barındırılan cüzdanların ya da sınır ötesi işlemlerin de kurala tabi olup olmayacağı da henüz netlik kazanmış değil.

Seyahat kuralı ile ilgili daha detaylı bilgi için Celil Öztürk’ün yazısını inceleyebilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hazal Orta

Hazal, 1990 yılında, ailenin tek çocuğu olarak, İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. Hayatının ilk 18 yılını İstanbul’da geçirdikten sonra üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği okumak için Isparta’nın yolunu tuttu. Eğitim hayatı boyunca yalnızca stajlarda turizm sektörüyle ilgilendi. Üniversite eğitiminin ilk yıllarında Work&Travel programıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde üç aylık bir turizm deneyimi elde etti ve bu kariyerini, burada noktaladı. Eğitimi boyunca hiçbir gün bile turizmde bir kariyer hedeflemediği için okul biter bitmez kendine yeni bir çıkış aradı. Yazmaya ve yazılı basını takip etmeye olan ilgisiyle birlikte de kendini bilgisayar başında haber yazmaya çalışırken buldu. Editörlük kariyerine 2012 yılında, otomobil haberleri yazmaya çabalayarak başlayan Hazal, kariyerinin ilk yıllarında hem haberciliğin hem de dijital yayıncılığın dinamiklerini öğrenmeye başladı. SEO kelimesiyle tanışması da bu yıllara dayanıyor. Yaklaşık 6 yıl boyunca yerli ve yabancı basını yakından takip ederek en doğru bilgiyi, hızlı ve sade bir şekilde okurlarla buluşturmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendi. 6 yıllık bu otomotiv haberleri geçmişinin ardından ise soluğu teknoloji basınında aldı. Teknoloji basınındaki kariyerine Yazı İşleri Müdürü olarak başlayan Hazal, içerik üretiminin yanında yönetimi konusunda da önemli deneyimler elde etti. Bu süreçte hem teknoloji hem de otomotiv basınındaki bazı dergilerde de Yazı İşleri Müdürü ve Editör olarak görev alarak, basılı yayınlara dair de tecrübeler edindi. Farklı ekiplerle ve farklı sektörlerde çalışmanın çok yönlülüğe önemli katkılar sağladığını düşünen Hazal, yeni dönemde ise uzun suredir heyecan duyduğu blockchain teknolojisine daha fazla ilgi göstermeye başladı ve kariyerine de, teknolojiyle olan dirsek temasını kesmeden, bu doğrultuda devam etmeye karar verdi. Teknolojinin kanatları altındaki blockchain, NFT ve kripto para terimlerine aşina olan Hazal’ın yolu da böylelikle Kriptomeda ile kesişmiş oldu. BTCHaber.com'da Yönetici Editör görevini üstlenen Hazal, yazmaya bu çatı altında devam ediyor. Boş zamanlarında farklı alanlarda okumalar yapan Hazal, iyi yazmanın çok okumaktan geçtiğine inanıyor. Bilgisayar başından kalktığında ise soluğu dijital içerik platformlarında alıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala