bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,845.37 3.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,097.53 2.09%
bnb
BNB (BNB) $ 560.63 3.15%
solana
Solana (SOL) $ 144.06 7.47%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500274 1.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473334 6.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152487 3.70%

Japonya’da Metaverse Çalışmaları Hızlandı

Uhive Metaverse

Metaverse kavramı her geçen gün hızlı bir şekilde gelişme kaydediyor. Çıkan son haberlere göre Mitsubishi, Fujitsu ve bankacılık devi Mizuho da dahil olmak üzere bir grup büyük Japon şirketi, açık metaverse altyapısı oluşturmak amacıyla “Metaverse Ekonomik Bölgesi” oluşturmak adına birlikte çalışmayı kabul etti.

Fujitsu ve Mitsubishi, Metaverse Ekonomik Bölgesi Oluşturuyor

Ryugukoku adlı yeni bir proje, yerel işletmeler için bilgi yayma, pazarlama ve çalışma tarzı reformu için birlikte çalışabilir bir meta veri tabanı oluşturmak üzere Japon şirketlerini bir araya getiriyor. Anlaşmayı imzalayan şirketler, teknik altyapıyı oluşturmak için oyunlaştırma ve fintech dahil olmak üzere teknolojilerini ve hizmetlerini entegre edecek.

secten 75 milyon dolarlik metaverse fonuna mudahale 1

Açıklamada, yeni sosyal altyapının yerli işletmeler için bilgi yayma, pazarlama ve çalışma tarzı reformu için kullanılacağı belirtildi. Kullanıcılar, farklı alemlerde seyahat ederken RPG benzeri bir deneyim yaşayabilecekler. Hizmet, Japonya’nın ötesinde diğer yargı bölgelerine ve hükümetlere de genişletilebilir. 

Japonya Metaverse Ekonomik Bölgesi, nihayetinde Japonya’daki tüketicilere sunulan farklı metaverse hizmetleri ve platformları arasındaki birlikte çalışabilirliğin bir sonucu olacak bir ekosistem olacaktır. Anlaşma aynı zamanda gelecekteki bu altyapının Japonya dışındaki şirketlere ve devlet kurumlarına sağlanması olasılığından da bahsediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala